7 adımda folik asit eksikliğinin belirtileri!
DNA ve kan hücrelerinden alyuvar oluşumu, aminoasit metabolizması, hücre büyüme ve yenilenmesi, kas yapılması için dışarıdan vücuda alınması gereken önemli bir “B grubu vitamini” olan folik asit gerekli oluyor. Peki folik asit eksikliğinde ortaya çıkan hastalıklar nelerdir? İşte 7 adımda folik asit eksikliğinin belirtileri..

1. İştahsızlık ve kilo kaybı: İştahsızlık ya da sebepsiz yere kilo verme folik asit eksikliğinin erken belirtilerinden sayılıyor ve oldukça yaygın olarak rastlanıyor.

İştahsızlık ve kilo kaybı:  İştahsızlık ya da sebepsiz yere kilo verme folik asit eksikliğinin erken belirtilerinden sayılıyor ve oldukça yaygın olarak rastlanıyor.

2. Sık yaşanan baş ağrıları: Folik asidin hücrelerin üremesi ve sağlıklı kalması üzerindeki etkisinden dolayı eksikliği söz konusu olduğunda öncelikle baş bölgesi olmak üzere vücudun birçok yerinde ağrılar oluşuyor.

Sık yaşanan baş ağrıları: Folik asidin hücrelerin üremesi ve sağlıklı kalması üzerindeki etkisinden dolayı eksikliği söz konusu olduğunda öncelikle baş bölgesi olmak üzere vücudun birçok yerinde ağrılar oluşuyor.

3. Yorgun ve halsiz hissetme: Folik asit eksikliği söz konusu olduğunda vücut yeterince kırmızı kan hücresi üretemeyebiliyor. Bu da kan dolaşımıyla taşınan oksijen miktarında ciddi miktarda düşüşe neden oluyor, yorgunluk ve bitkinlik yapıyor.

Yorgun ve halsiz hissetme: Folik asit eksikliği söz konusu olduğunda vücut yeterince kırmızı kan hücresi üretemeyebiliyor. Bu da kan dolaşımıyla taşınan oksijen miktarında ciddi miktarda düşüşe neden oluyor, yorgunluk ve bitkinlik yapıyor.

4. Saçlarda beyazlamalar: Saç köklerindeki hücrelerin de sağlığını etkileyen folik asit, vücutta yeteri kadar bulunmadığında bu hücrelerin de üremesi ve sağlıklı bir şekilde işlevlerine devam edemiyor. Saçlar önce güçsüzleşiyor, ardından da beyazlıyor.

Saçlarda beyazlamalar:  Saç köklerindeki hücrelerin de sağlığını etkileyen folik asit, vücutta yeteri kadar bulunmadığında bu hücrelerin de üremesi ve sağlıklı bir şekilde işlevlerine devam edemiyor. Saçlar önce güçsüzleşiyor, ardından da beyazlıyor.

5. Ciltte solgunluk: Folik asit yetersizliğinde cilt renginin soluklaşması, sarılaşması ve kişinin eskiye göre çok daha kolay üşür hale gelmesi yer alıyor.

Ciltte solgunluk: Folik asit yetersizliğinde cilt renginin soluklaşması, sarılaşması ve kişinin eskiye göre çok daha kolay üşür hale gelmesi yer alıyor.

6. Ağızda yaralar çıkması: Folik asit eksikliğinde açılan yaralar daha geç kapanırken ağız içi gibi hassas bölgelerde de yaralar kendini göstermeye başlayabiliyor. Tat alma sıkıntıları yaşanmasına neden olabiliyor.

Ağızda yaralar çıkması: Folik asit eksikliğinde açılan yaralar daha geç kapanırken ağız içi gibi hassas bölgelerde de yaralar kendini göstermeye başlayabiliyor. Tat alma sıkıntıları yaşanmasına neden olabiliyor.

7. Mutsuz ve üzüntülü hissetme: Kırmızı kan hücrelerinin yeteri kadar üretilememesi ve buna bağlı olarak vücutta yeterli oksijenin dolaşamaması sinir sistemini olumsuz etkiliyor. Mutsuz ve hüzünlü hissetmeye neden oluyor.

Mutsuz ve üzüntülü hissetme: Kırmızı kan hücrelerinin yeteri kadar üretilememesi ve buna bağlı olarak vücutta yeterli oksijenin dolaşamaması sinir sistemini olumsuz etkiliyor. Mutsuz ve hüzünlü hissetmeye neden oluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları