Hülya Alkış kimdir?
Pedagog Hülya Alkış kimdir? İşte Kadıköy ve Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi'nde Pedagoji / Çocuk Psikolojisi bölümünde hizmet veren Pedagog Hülya Alkış'ın özgeçmişi...

Pedagog Hülya Alkış 1987 yılında İstanbul  Üniversitesi Edebiyat  Fakültesi Eğitim Bilimleri'nden ( pedogoji)  mezun oldu. 1988/1989 Yıllarında Çapa Çocuk Psikiyatrisinde ve Spastik Çocuklar Merkezinde   gönüllü olarak çalıştı. 1990 yılında Uyum Psikolojik Danışmanlık Merkezinde,1991/1992 yıllarında ise Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfında görev aldı.

1993 yılında İstanbul  Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Ana Bilim Dalında  pedogog olarak göreve başladı. Çoçuk  kliniğinde  serviste yatan  hastaların hastaneye  uyumu ,hastalığı  kabulünde pisikolojik destek ,refakatçi  annelere  danışmanlık hizmeti ,poliklinik hastalarına test ile değerlendirme,raporlama ve danışmanlık hizmeti, özel eğitim, diyebetli  çocuklarla ve diyaliz hastaları ile grup çalışması  yaptı.Sertifika  programlarına katıldı,  hastanede düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerine katıldı.

Hizmet içi eğitim seminerleri çerçevesinde hemşirelere dikkat eksikliği ile ilgili seminer verdi.2005/2007 tarihinde Çoçuk  Kliniğindeki  görevi  devam  ederken  Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi  Hastanesinin  çocuk yuvasının  müdürlüğü görevinde  bulundu.2005/2013  tarihlerinde İstanbul Aile  Mahkemelerinde  bilir kişi olarak  görev aldı.

İlgi Alanları

Çocuğun  büyüme  aşamalarında  ;beslenme, uyku ,tuvalet ,oyun, oyuncak, davranışlar  ile  ilgili danışmanlık

Gelişimsel  sorunlar ;gelişim  gecikmesi ,gelişim  geriliği

Davranış bozuklukları

Öğrenme güçlükleri

Yaygın gelişimsel bozukluklar

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları