Ümit Salih Şimşek kimdir?
Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek kimdir? İşte Özel Bölge Hastanesi'nde Üroloji bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek 'in özgeçmişi..

Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1981 yılında Üroloji dalında ihtisas yaptı.İstanbul Haydarpaşa Asker Hastanesinde ve Elbistan Devlet Hastanesinde Üroloji Uzmanı olarak çalıştı.

1985 senesinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı.Aynı fakültede 1988 yılında doçent ve 1994 yılında da profesör oldu. Bu üniversitede Üroloji ABD Başkanlığı , fakülte kurulu ve senato üyeliği gibi idari görevlerde bulundu.

2003 yılında kendi isteği ile emekli olup o tarihten itibaren özel sektörde görev alıyor.

Mezuniyet sonrası üroloji eğitiminin bir kısmını yurt dışında “The London Hospital , İngiltere Pittsburgh Üniversitesi , ABD ve Rotterdam Sophie’s Children Hospital , Hollanda hastanelerinde yaptı.  

Prof. Dr. Ümit Salih Şimşek şuanda Özel Bölge Hastanesi'nde Üroloji bölümünde hizmet veriyor.

Bilimsel yayınlar

Bugüne kadar 120 civarında yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış makalesi bulunuyor. Değişik makaleleri nedeni ile uluslar arası düzeyde 18 kez ve ulusal olarak da 30 kez site edildi.

Üç temel tıp kitabında bölüm yazmış ve bir üroloji kitabının da editörlüğünü yapmıştı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları