Remzi Sağlam kimdir?
Prof. Dr. Remzi Sağlam kimdir? İşte Medicana İnternational Ankara'da Üroloji bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Remzi Sağlam'ın özgeçmişi..

Prof. Dr. Remzi Sağlam 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1977 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) uzmanlık eğitimi aldı. 1977 yılında Londra Institute of Urology okudu.

Eskişehir Hava Hastanesi'nde, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği Kurucu ve ABD Başkanı olarak görev yaptı. 

Üromed Üroloji Merkezi'nde çalıştı.(Türkiye’de ilk Böbrek Taşı Kırma cihazı gelştirilmesine ve imalatına katkıda bulundu. Daha sonraki yıllarda bu ekiple birlikte ultrasonik ve pnömatik litotriptörlerin geliştirilmesinde ve klinik uygulamalarında rol aldı. Dünyada ilk olarak geliştirilen Avicenna (İbn’i Sina) Fleksibil Üreterorenoskopik litotripsi için Türk robotu dünyada büyük ilgi gördü. Bu robotun sunumlarıyla ödüller aldı. HoLEP (Lazerle prostat ameliyatı) ameliyatı için Morcellatör geliştirdi.)

Prof. Dr. Remzi Sağlam şuanda Medicana İnternational Ankara'da Üroloji bölümünde hizmet veriyor.

Mesleki ilgi alanları

Ürodinami, nörojen mesane, (PNL) Perkütan Litotripsi, URS (Üreterorenoskopi), fURS (Fleksibil Üreterorenoskopik Laser Litotripsi), Robot ile Böbrek Taşlarının Laserle tedavisi, Greenlight Laser ile Prostatın Buharlaştırılması, HoLEP (Holmiyum Laser ile Prostatın Çıkarılması), İdrar Kaçıran Hastalarda Artifisyel Sfinkter, Penil Protez.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları