Mide tembelliği neden olur belirtileri nelerdir? Mide tembelliği tedavisi
Mide tembelliği neden olur? Mide tembelliğinin belirtileri nelerdir? Mide tembelliği nasıl tedavi edilir? Mide tembelliği bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Mide tembelliği özel diyet programı sayesinde 48 saat içerisinde tedavi edilebiliyor..

Mide boşalması işleminin normal süreçlerden biraz daha uzun süreli olarak devam etmesi durumu, mide tembelliği olarak karşımıza çıkıyor. 

Mide tembelliği rahatsızlığı genellikle çocuklarda ve ileri yaş grubundaki bireylerde sıklıkla görülüyor. Erişkinlerde daha çok altta yatan bir hastalıkla birlikte ortaya çıkarken , çocuklarda ise genellikle altta yatan bir hastalık teşhisi yapılamıyor. 

Mide tembelliği büyüklerin işlerini ve sosyal aktivitelerinin, çocukların ise okul başarısının olumsuz yönde etkilenmesine neden olabiliyor. 

Mide tembelliği neden olur? Mide tembelliğinin nedenleri nelerdir?

- Çocuklarda viral enfeksiyonlar

- Reflü

- Diyabet hastalığı 

- Yetişkinlerin sıklıkla kullandığı bazı ilaçlar

- Dengesiz beslenme

- Bazı mide problemleri

- Bulimya nevroza ve anoreksiya nevroza 

Mide tembelliğinin belirtileri nelerdir?

- Karın ağrısı

- Ağız ve nefes kokusu

- Yemek sonunda kusma

- Çabuk doyma

- Büyüme geriliği

- Yavaş kilo alımı

- Sürekli tokluk hissi

- Yemek sonrasında geğirme ve karında şişkinlik 

- Mide bulantısı

- Huzursuzluk ve uyku problemlerinin yaşanması

- Kan şekerinde değişimleri

Mide tembelliği nasıl tedavi edilir? 

Mide tembelliğinin teşhisini koymak için yapılacak tetkikler ve sonrasında tedavi yöntemleri ve nasıl bir diyet uygulanacağı konunun uzmanı doktorlar tarafından belirleniyor.

Tedavide yalnızca ilgili doktor tarafından hazırlanan özel diyet programı sayesinde, mide tembelliği rahatsızlığı 48 saat içerisinde tedavi ediliyor. Mide tembelliği problemi yaşayan bireylerin ayrıca yağlı ve  sindirilemeyen lif içeren brokoli, portakal gibi besinler de uzak durması gerekiyor.

Mide tembelliği sorunu kısa süreçler içerisinde genellikle hastane yatışı gerektirmeden ortadan kaldırılıyor.

Mide tembelliği bitkisel tedavi yöntemleri

- Dört bardak suya 3 tutam fesleğen koyup kaynatılıp, süzülüyor. Yemeklerden 10 dakika sonra, birer kahve fincanı içiliyor.

- Bir litre suyun içine bir avuç inve kıyılmış andız kökü katılıp kaynatılmasının sonra süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içiliyor.

- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı sumak atıp, demlenmesi için bekledikten sonra süzülüyor. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan içiliyor.

- Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur ilave edip, demlenmesi için bekledikten sonra süzülüyor. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan içiliyor.

- Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katıp, demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüyor. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan içiliyor .

- Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı defne yaprağını atıp, demlenmesi için bekledikten sonra süzülüyor. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan içiliyor.

Mide tembelliği için hangi bölüme gidilir?

Mide tembelliği için Gastroenteroloji bölümüne gitmek gerekiyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları