Cenk Şen kimdir?
Prof. Dr. Cenk Şen kimdir? İşte Özel Çevre Hastanesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Cenk Şen'in özgeçmişi..

Prof. Dr. Cenk Şen 1968 yılında Bursa’da doğdu. 1985 yılında Bursa Cumhuriyet Lisesi’nden dönem birincisi olarak mezun oldu ve sonrasında mesleğinde ilk adımlarına Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde (İng) başladı. 1992 yılında Tıp doktoru olarak mezun oldu ve ilk girdiği uzmanlık sınavında kazandığı Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda bir yıl süreyle araştırma görevlisi olarak çalıştı. 

Öğrenciliğinden beri hedefi olan Plastik Cerrahi isteği ile tekrar girdiği uzmanlık sınavı sonucu 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda eğitimine başladı. 1999 yılında Plastik Cerrahi uzmanı olduktan sonra Bursa ve İstanbul’da çalıştı. 2001 yılında kendini geliştirme ve akademik çalışma isteği ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda Yard. Doç. olarak göreve başladı. 2009 yılına kadar geçirdiği süre içinde Anabilim Dalı’ndaki ekip arkadaşlarıyla birlikte akademik ve multidisipliner çalışmaları ile Plastik Cerrahi bilimine katkılarda bulundu. Bu süreçte rinoplasti, estetik yüz cerrahisi, meme cerrahisi, mikrocerrahi, el ve maksillofasial cerrahi ile ilgilendi.  

2007 yılında Doçent unvanını alan Dr. Cenk Şen 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmiş ve 2009 yılında bu görevinden ayrılarak Kocaeli ve Maslak Acıbadem Hastanelerinde çalıştı.

Dr. Cenk Şen Mayıs 2009 yılında Memorial Sağlık Grubu bünyesindeki Okmeydanı ve Ataşehir Hastanelerinde çalıştı.   

Evli ve bir çocuk babası olan Prof. Dr. Cenk Şen şuanda  Özel Çevre Hastanesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi bölümünde hizmet veriyor.

Üyelikler

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Estetik Yüz ve Burun Cerrahisi Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesid

Estetik Plastik Cerrahi Derneği, 

Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği, 

Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği, 

Kocaeli Meme Hastalıkları Araştırma ve Tedavi Derneği, 

European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery , The International Confederation for Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, International Society of Aesthetic Plastic Surgery üyesidir.

Dr. Cenk Şen’in 50 nin üzerinde ulusal ve uluslar arası bilimsel makalesi bulunmaktadır. Bu uluslararası makaleler arasında birçok orijinal cerrahi teknik mevcuttur. Bunların bazıları, rinoplastide burun ucu desteği ve nefes problemlerinin önlenmesi, yanık geç dönem komplikasyonları onarımları, deri tümörü veya travma sonrası oluşan doku kayıplarındaki onarım yöntemleri, estetik yüz cerrahisi, mikrocerrahi ve el cerrahisi ile ilgilidir.   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları