Birgül Karakoç kimdir?
Op. Dr. Birgül Karakoç kimdir? İşte Ataşehir ve Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde hizmet veren Op. Dr. Birgül Karakoç'un özgeçmişi...

1994 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesini bitiren  Op. Dr. Birgül Karakoç 1995-1999 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında ihtisasını yaptı. 1999-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. 

2005- 2006 yıllarında “Fransa Clermont Ferrand Universite d’ Auvergne’de Jinekolojide Laparoskopik Cerrahi” eğitimini alarak, aynı üniversiteden diploma almaya hak kazanmıştır. 2010 yılında Strasbourg, Fransada aldığı eğitim ile “da Vinci Cerrahi Sistem Konsol Cerrahı” oldu. 

2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde pratik ve teorik eğitimini başarı ile tamamlayarak, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Eğitim Sertifikasını” almaya hak hak kazandı.  Kadınlarda pelvik organ sarkmaları ile ilgili değişik tedavi yöntemleri eğitimini Rotterdam, Hollanda da yaptı.  

Ayrıca 2015 yılında Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneğinden “Cinsel Terapi” eğitimini tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Hastane Yöneticiliği” yüksek Lisansı yaptı.

Acıbadem Sağlık Grubu, Anadolu Sağlık Merkezi-Johns Hopkins, Kadıköy Florance Nightingale ve Kadıköy Şifa Sağlık Grubu Ataşehir Hastanesi’nde kadın hastalıkları – doğum ve tüp bebek uzmanı olarak çalıştı ve halen Ataşehir Florence Nightingale tam zamanlı ve Kadıköy Florence Nightingale Hastanesinde kısmi zamanlı olarak çalışıyor.

İlgi Alanları:

Tüp Bebek ve kadınlarda hormonal bozuklarla ilgili hastalıklar

Laparoskopik ve Robotik cerrahi

Perinatoloji

Gebelik Takibi

Yüksek Riskli Gebelik

Üç Dört Boyutlu Ultrasonografi

Doğum – Suda doğum – SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum)

Gebelik Takibi

Jinekolojik Hastalıklar ve Operasyonlar

İdrar kaçırma, genital sarkmalar ve genital estetik

Vajinismus

Menopoz

Üyelikler

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği İstanbul Şubesi

Türk Perinatoloji Derneği

Fetal Tıp Derneği

Türk Jinekolojik Endoskopi Derneği

Türk Tabipler Birliği İstanbul Tabip Odası

Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği

Üreme Tıbbı Derneği

TSRM

ESHRE

Society of European Robotic Gynecological Surgery

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları