9 maddede burun kanamasının sebepleri!
Herkesin hayatında mutlaka bir kere yaşadığı ve sıkça karşılaşılan burun kanaması bazı hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkıyor. Önlemi alınmazsa hayatı tehdit eden sonuçlara varabiliyor. Burun kanaması hangi hastalıklara işarettir? diyorsanız işte 9 maddede burun kanamamasının sebepleri..

1. Travmalar ve darbeler: Burun kanamasının en çok karşılaşılan nedeni travma ve darbeler oluyor. Bazen burunda kırık ve çatlağa sebep olabilecek derecede ciddi darbelerle, bazen de ufak çarpmalarla gelişebiliyor.

Travmalar ve darbeler: Burun kanamasının en çok karşılaşılan nedeni travma ve darbeler oluyor. Bazen burunda kırık ve çatlağa sebep olabilecek derecede ciddi darbelerle, bazen de ufak çarpmalarla gelişebiliyor.

2. Burunla oynama alışkanlığı: Özellikle çocukların burun karıştırması yada yabancı bir cisim sokması ile kanama meydana geliyor.

Burunla oynama alışkanlığı: Özellikle çocukların burun karıştırması yada yabancı bir cisim sokması ile kanama meydana geliyor.

3. Gribal enfeksiyonlar: Grip olunduğunda burnun içindeki mukoza kuruyor. Öksürüldüğünde yada burun silindiğinde kabuklar çatlayıp kanamaya sebebiyet veriyor.

Gribal enfeksiyonlar: Grip olunduğunda burnun içindeki mukoza kuruyor.  Öksürüldüğünde yada burun silindiğinde kabuklar çatlayıp kanamaya sebebiyet veriyor.

4. Yüksek tansiyon: Kişinin tansiyonu yükseldiğinde belirti olarak burun kanaması yapabiliyor. Bazen ciddi olup uzun sürebiliyor.

Yüksek tansiyon: Kişinin tansiyonu yükseldiğinde belirti olarak burun kanaması yapabiliyor. Bazen ciddi olup uzun sürebiliyor.

5. Bulunulan ortamın kuru olması: Soğuk havalarda dışarda bulunmak ve ya evin içinde bulunulan ortamın çok kuru olması burun kanamasına neden oluyor.Bu nedenle kış ayların kalorifere suluk takılması gerekiyor.

Bulunulan ortamın kuru olması: Soğuk havalarda dışarda bulunmak ve ya evin içinde bulunulan ortamın çok kuru olması burun kanamasına neden oluyor.Bu nedenle kış ayların kalorifere suluk takılması gerekiyor.

6. Tümörler: Burun içindeki sinüslerden kaynaklı tümörler genellikle tek tarafta kanama yapıyor. Tümör kaynaklı burun kanamalarına az rastlanıyor.

Tümörler: Burun içindeki sinüslerden kaynaklı tümörler genellikle tek tarafta kanama yapıyor. Tümör kaynaklı burun kanamalarına az rastlanıyor.

7. K vitamini eksikliği: Kişide K vitamini miktarı azsa normal bir insandan çok daha kanamaya eğilimli oluyor. K vitamini açısından zengin olan süt ve et ürünleri, bamya, brokoli,soya fasulyesi, kivi, şeftali, çilek gibi ürünleri tüketmek gerekiyor.

K vitamini eksikliği:  Kişide K vitamini miktarı azsa normal bir insandan çok daha kanamaya eğilimli oluyor. K vitamini açısından zengin olan süt ve et ürünleri, bamya, brokoli,soya fasulyesi, kivi, şeftali, çilek gibi ürünleri tüketmek gerekiyor.

8. Kanama veya pıhtılaşma bozuklukları: Hemofili, trombosit düşüklüğü gibi kanın pıhtılaşmama sorunları kanamaya yol açıyor. Hastalıkların tedavi edilmesi gerekiyor.

Kanama veya pıhtılaşma bozuklukları: Hemofili, trombosit düşüklüğü gibi kanın pıhtılaşmama sorunları kanamaya yol açıyor. Hastalıkların tedavi edilmesi gerekiyor.

9. Burun kemiğinde eğrilik: Burundaki eğrilik hava akışının azalmasına neden olduğu için kanama meydana geliyor.

Burun kemiğinde eğrilik: Burundaki eğrilik hava akışının azalmasına neden olduğu için kanama meydana geliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları