Üveit Hastalığı Nedir Neden Olur? Üveit Belirtileri ve Tanısı
Üveit hastalığı nedir? Toplumda çok bilinmeyen Üveit hastalığının belirtileri ve nedenleri neler? Üveit hastalığı nasıl teşhis edilir?

Üveit Hastalığı Nedir?

Üveit hastalığı, gözün orta kısmındaki uvea tabakasının iltihaplanmasıdır. Hastalık ilerledikçe gözün renki kısmı olan iris, ağ tabaka denilen görme tabakası ve göz damar tabakasında da tutulum yapabilir. Görme kaybı meydana getiren bir hastalık olduğu için erken teşhis ve tedavisi çok önemlidir. Üveit vakalarının yaklaşık yüzde 40'ının sebebi bulunamamaktadır.


Üveit Hastalığı Neden Olur? 

Göz enfeksiyonları, göz travmaları, romatizmal hastalıklar, bağışıklık sistemi hastalıkları, behçet hastalığı gibi hastalıklar Üveit hastalığını tetikleyebilir. Bazı üveit hastalığı, belirti vermeden muayenede ortaya çıkabilir. 


Üveit Hastalığının Belirtileri

- Görmede bulanıklık

- Kızarık göz

- Gözlerin yaşarması

- Gözde ağrı

- Lekeli görme

- Göz kamaşması


Üveit Hastalığı Teşhisi Nasıl Yapılır?

Uzman doktor tarafından muayene edilerek teşhisi konulabilir. Kan testleri, ultrasonografi, anjiyografi, ERG gibi yöntemler uygulanabilir. Başka kronik rahatsızlığı olan hastalarda bağlantı varsa iç hastalıkları, romatoloji gibi bölümlerle ortak bir tedavi uygulanabilir.


Üveit Hastalığı Tedavisi 

Başka bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan Üveit vakalarında, diğer hastalığın tedavisiyle birlikte süreç yönetilir. Görmede yüksek dikkat gerektiren işlerden uzak durulması önerilir. Doktorun önerdiği kortizonlu tablet, iğne, göz damlalarının kullanılır. Tedavi sürecinde kontroller yapılmalıdır.


Üveit Hastalığı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Üveit hastalığı şikayetinde Oftalmoloji yani Göz Sağlığı ve Hastalığı bölümlerine gidilmelidir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları