Prof. Dr. Sermin Kesebir, 1995 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesini bitirdi. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalında tamamladı.
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde mecburi hizmetini yaptı. 2008 yılında Adnan Menderes Üniversitesinde doçent ünvanını aldı. 2009-2014 yılları arasında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görevlisi olarak akut psikoz servisinin idaresinde çalıştı.
Türkiye Psikiyatri Derneği-Duygudurum Bozuklukları Bilimsel Çalışma Birimi, Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü, Halime Odağ Vakfı-Psikanalitik Yönelimli Psikoterapiler, Bipolar Yaşam Derneği, Amerikan Psikiyatri Birliği (APA), Uluslararası Bipolar Bozukluklar Birliği (ISBD) ve Uluslararası Duygudurum Bozuklukları Birliği (ISAD) üyelikleri bulunan Dr. Sermin Kesebir’in temel ilgi ve çalışma alanları duygudurum bozuklukları (depresif bozukluklar ve bipolar –iki uçlu- bozukluklar –manik depresif hastalık), konsültasyon liyezon psikiyatrisi ve psikanalitik yönelimli psikoterapilerdir.
Türkiye Psikiyatri Derneği, Duygudurum Bozuklukları Bilimsel Çalışma Birimi, Depresyon Sağaltım Kılavuzunda ‘’Somatik belirtilerin eşlik ettiği depresyonun sağaltımı’’ ve ‘’Yeme bozuklukları eştanılı depresyon sağaltımı’’; Psikanalitik Psikoterapiler Bilimsel Çalışma Birimi, Psikanalitik Psikoterapiler kitabında ‘’Heinz Kohut (1913-1981) ve Kendilik Psikolojisi’’; Kadın Ruh Sağlığı Bilimsel Çalışma Birimi, Kadınların yaşamı ve Kadın Ruh Sağlığı kitabında ‘’Kadın ve Duygudurum Bozuklukları’’ bölümlerini kaleme almıştır. ‘’Bipolar Bozuklukta 20. Kromozomun Etkilenmişliği’’, ‘’Bipolar Hastalar ve Birinci Derece Yakınlarında Pozitif Aile Öyküsünün afektif mizaç üzerine etkisi’’, ‘’Bipolar Bozuklukta Kromozomal Yerleşim: D2024B1 no’lu gösterge’’, ‘’Uzun süreli sürdürümde lamotrijin eklenmesinin öncesi ve sonrası: Kan düzeyinin etkisi’’, ‘’Menarş yaşı iki uçlu bozukluğun gidişini etkiler mi?’’ ödüllü çalışmaları olup, ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış yüzü aşkın yayını, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş yüzü aşkın bildirisi bulunuyor.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları