Nilüfer Ülgener kimdir?
Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Ülgener kimdir? İşte Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde Nöroloji bölümünde hizmet veren Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Ülgener'in özgeçmişi...

1957 yılında İstanbul'da doğan Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Ülgener  İstanbul Üniversitesi Istanbul Tıp Fakültesin’den 1982 yılında mezun oldu. Mecburi hizmetini Konya’da tamamladıktan sonra 1985’te IÜITF Nöroloji ABD’da asistanlık eğitimine başladı. Psikiatri rotasyonu sırasında  18 ay boyunca Prof. Dr. Ulviye Etaner’in Psikoanalitik grup ve eğitim programına katıldı. 1989-1991 yılları arasında aynı üniversitede supervizör olarak çalıştı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın asistanlığında başağrısı polikliniğini başlattı.1991’de Nöroloji uzmanı ünvanını aldı.  

1993 - 1994 yılları arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ABD'nda "öğretim üyesi" olarak; 1994 - 1997 yılları arasında Kırklareli SSK Hastanesi'nde nöropsikiatrist olarak çalıştı. 2002 yılında emekli olduktan sonra özel hastanelerde Nöroloji Uzmanı olarak çalışmanın yanı sıra Uberlingen Moreno Enstitüsü'ne bağlı Prof. Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsü’nde Psikodrama eğitimine başladı. 2006'da Co-terapist ve 2009 yılında psikodrama terapisti ünvanlarını aldı. 2013 - 2015 yılları arasında  İsrail Psikoanaliz ve Grup Analizi Enstitüsü’nden eğitim ve süpervizyon aldı.

Bir yıl içinde poliklinikte izlenen 870 "Baş Ağrısı Olgusunun Demografik ve Klinik Özellikleri Açısından Değerlendirilmesi” ve “Emeklilerde Rol Değişiklikleri” tez çalışmalarıdır. Psikodrama eğitiminin yanı sıra  ulusal ve uluslararası gruplara katılmış ayrıca Prof.Judith Tezary, Prof.Dr.Greta Leutz, Prof.Maurissio Gassau ve Prof. Jorgen Burmeister’ın gruplarında çevirmen ve asistan olarak çalışmıştır.

2005 den sonra Kadıköy Belediyesi Sağlık Polikliniğinde Nöroloji Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu görevi kapsamında engelli aileleri, Kadın Sığınma Evi’nde kalan hastalar  ve emekli grupları ile de çalışmış ve halk seminerleri vermiş, ayrıca Kadıköy Belediyesi Diyabet Merkezinde konsültan olarak çalışmıştır. 2013-2014 yıllarında Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde Öğretim Üyeliği yapmıştır.

 Halen Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde çalışmaktadır. Psikosomatik hastalıklar, diabet ve dahili hastalıkların nörolojik komplikasyonları ve başağrıları özel ilgi alanıdır.

İlgi Alanları:

Psikosomatik Hastalıkları

Diabet

Dahili Hastalıkların Nörolojik Komplikasyonları

Baş Ağrıları

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları