Nilüfer Aykaç kimdir?
Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Aykaç kimdir? İşte Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde hizmet veren Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Aykaç'ın özgeçmişi...

1969 yılında Samsun'da doğan Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Aykaç 1993 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1998 yılında SSK Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzmanlık eğitimine başladı.

2003 Temmuz - 2013 Aralık tarihleri arasında SB Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi EAH göğüs hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 2002 yılında Altı ay süreyle  Londra’da Royal Brompton Hospital Lung Division’da Prof. Athol U Wells, Prof.Dr Roland M du Bois,  Dr. Rob Wilson yanında İntersitisyel  Akciğer hastalıkları ve Bronşektazi alanında çalıştı.  2006 yılında MSF ( sınır tanımayan hekimler örgütü) ‘nün davetlisi olarak İsviçre’de 15 günlük eğitime katıldı.

İstanbul Tabip Odası Klinik Gelişim Dergisi’nde 4 yıl bilimsel danışma kurulu üyeliği yaptı.Haziran 2013’den  itibaren  Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde ve Bilim Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda Dr. Öğr. Gör. Olarak çalışıyor.

Aykaç; akciğer kanseri (tanı, tedavi ve tedavi komplikasyonları),  bronkoskopi (girişimsel), sigara bıraktırma tedavisi, yoğun bakım (noninvazif mekanik ventilasyon, invaziv mekanik ventilasyon), uyku hastalıkları, ILO Pnömokonyozların radyolojij sınıflaması (B tipi okuyucu), meslek hastalıkları, hava kirliğinin insan sağlığı üzerine etkileri  ile ilgili eğitim görmüş ve deneyimlidir.

Halen Toraks Derneği Hava Kirliliği Görev Grubu eşbaşkanlığı görevini yürütüyor.

İlgi Alanları:

İnterstisyel Akciğer Hastalığı - Sarkoidoz

Akciğer Kanseri

Bronkoskopi

KOAH - Astım

Sigara Bırakma Tedavisi

Solunum Yetmezliği ve Yoğun Bakım

Mesleki ve Çevresel Akciğer Hastalıkları

Tüberküloz

Uyku Bozuklukları

Üyelikler

Türk Toraks Derneği

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TUSAD)

Türk Toraks Derneği (TTD)İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi 2012-2014

İstanbul Tabip Odası TTB Delegesi 2012-halen

Türk Toraks Derneği Delegesi 2016- halen

Türk Toraks Derneği Hava Kirliliği Görev Grubu Eş Başkanı 2015- Halen

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları