Namık Kemal Akburak kimdir?
Dr. Namık Kemal Akburak kimdir? İşte İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde Havacılık Tıp Merkezinde hizmet veren Dr. Namık Kemal Akburak'ın özgeçmişi...

1980 yılında Osmaniye'de doğan Dr. Namık Kemal Akburak 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Van'da zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra 2009 yılına kadar değişik illerde (İstanbul, Kars, Giresun) pratisyen hekim olarak çalıştı.

2009 yılında Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans organizasyonunda "Helikopter Ambulans Hekimliği" ile havacılık-sağlık sektöründe çalışmaya başladı. Dr. Namık Kemal Akburak şuanda İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde Havacılık Tıp Merkezinde hizmet veriyor.

2012 yılından itibaren ise "Yetkili Uçuş Hekimi – AME " olarak, pilot ve diğer havacılık personelinin uçuşa elverişlilik muayenelerini yaptı.

Eylül 2015 itibariyle de, EASA tarafından Türkiye'de yetkilendirilmiş ilk Class-1 AME (Aeromedical Examiner) olarak EASA lisanslı türk ve yabancı pilotların ve kabin ekibi üyelerinin uçuşa elverişlilik muayenelerini yapmaya başladı.

Üyelikler

Türk Tabipler Birliği

Havacılık Tıbbı Derneği

Uçuş Hekimleri Derneği

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları