Lyme Hastalığı Nedir? Lyme Hastalığının Belirtileri
Lyme Hastalığı Nedir ve Neden Olur? Kene tarafından ısırılarak bulaşan Lyme Hastalığının Belirtileri Neler?

Lyme Hastalığı Nedir?

Lyme Hastalığı, keneler tarafından geçen bir hastalıktır. Hastalığın adı, Amerika Birleşik Devletleri Connecticut'ta Lyme kasabasından gelmektedir. Eskiden beri yaşanan bu hastalığın adı, 1975 yılında tanımlandı. O yıllarda gençlerde sıkça görülen artrit olaylarının, bazı keneler tarafından bulaşan spiroket adında zararlı bir bakteri nedeniyle meydana geldiği araştırmalarla kesinleşti. 

Hayvanlar ya da doğada bulunan keneler tarafından bulaştırılan hastalık olan Lyme hastalığında, 12 saat içerisinde kenenin bulaştırma işlemi tamamlanmış olur. Kene ne kadar uzun süre yapışık kalırsa, risk durumu da o kadar artmaktadır. Lyme hastalığı, temas yoluyla bulaşmaz.


Lyme Hastalığı Belirtileri

Lyme hastalığında tedavi gecikirse nörolojik hastalıklar, sinir sistemi hastalıkları, beyin ve omurilik enfeksiyonu gibi hastalıklar görülebilir.

- Ateş,

- Kene ısırık bölgesinde halkalı kızarıklık

- Deride sıcaklık

- Baş ağrısı

- Eklem ağrısı

- Halsizlik

- Lenf bezlerinde şişkinlik

- Titreme


Lyme Hastalığı Teşhisi ve Tedavisi

Lyme hastalığı tanısı için klinik bulgular sonrasında WesternBlot yöntemi uygulanır. Ancak bu testin geliştirilmesi gereklidir. Lyme hastalığına karşı bir aşı bulunmamaktadır. Lyme hastalığı tedavisinde hastanın durumuna göre antibiyotikler yapılır.


Lyme Hastalığı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Lyme hastalığı durumunda Enfeksiyon Hastalıkları bölümüne gidilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları