Işın Emeç kimdir?
Klinik Psikolog Işın Emeç kimdir? İşte Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi'nde Psikoloji bölümünde hizmet veren Klinik Psikolog Işın Emeç'in özgeçmişi...

1989 yılında doğan Klinik Psikolog Işın Emeç Psikoloji lisans eğitim ve Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimlerini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı.

2010 - 2017 yılları arasında özel bir danışmanlık merkezinde çocuk, genç ve yetişkinlerle bireysel psikoterapi ve çift terapisi alanlarında hizmet verdi.2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programında başlatılan “Yetişkin Bağlanma Stilleri” konulu araştırmada araştırma asistanlığı yaptı..

2009 - 2013 yılları arasında Çapa İstanbul Tıp Fakültesi Sosyal Psikiyatri, Nöropsikoloji Servisleri ve Sanat Psikoterapileri ve Rehabilitasyon Programında stajlarını yaptı. Stajları süresince duygudurum ve kişilik bozuklukları yaşayan yetişkin hastaların psikiyatrik değerlendirme görüşmelerini takip etmiş, psikiyatri servisi hastaları için düzenlenen dans ve hareket terapisi grubunda gönüllü psikolog olarak çalıştı. 2015 yılında Çapa İstanbul Tıp Fakültesi’nde kronik hastalığı olan çocuklu ailelere yönelik psikososyal sanat terapisi destek grubunu yürüttü.Kronik hastalığı olan bireyler ve ailelerine yönelik destek grubu çalışmalarına devam ediyor.

2013 yılında Sanat Psikoterapileri Derneği’nde Türkçe kaynak çevirileri yapmıştır. 2014 yılında Dışavurumcu sanat terapisi eğitiminin 120 saatlik teorik kısmını tamamlamıştır. Sanat Psikoterapileri Derneği’nin asil üyesidir.

Çift ve Aile Terapisi uzmanlığı süresince İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde stajyer Klinik Psikolog olarak çocuk, ergen, yetişkin, aile ve çiftlerle sistemik terapi modeliyle çalışmıştır. Eş zamanlı olarak çiftlerle çalışırken uygulamaya başladığı Duygu Odaklı Terapi (Emotional Focused Therapy) programını tamamladı.

Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi Psikoloji biriminde Yetişkin, Çift ve Ailelere psikoterapi hizmeti veriyor.

Uzmanlık Alanları:

Yetişkin Psikoterapisi

Çift Terapisi (İlişki ve Evlilik Danışmanlığı)

Aile Terapisi

Dışavurumcu Sanat Terapisi

İlgi Alanları:

Aile-içi Değişimler ve Uyum Süreci (Taşınma, İş-özel hayat değişimleri, dışarıdan aileye katılan yeni kişiler)

Bağlanma Sorunları (Bireysel/ilişkisel)

Çift İlişkileri Sorunları (İletişim, uzlaşma ve evlilik üzerine)

Depresyon

Evliliğe Hazırlık Dönemi

Kadın Ruh Sağlığı (Hamilelik ve Doğum Sonrası Ruhsal Problemler)

Üyelikler

TPD

Rorschach Projektif Testler Derneği

Sanat Psikoterapileri Derneği

Uluslararası Duygu Odaklı Çift Terapisi Topluluğu Derneği

Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları