Hakan Solak kimdir?
Uzm. Dr. Hakan Solak kimdir? İşte Kadıköy ve Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde hizmet veren Uzm. Dr Hakan Solak'ın özgeçmişi...

1965 yılında Erzurum'da doğan Uzm. Dr. Hakan Solak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Uzmanlık Eğitimini T.C. Sağlık Bakanlığı Heybeliada Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı.  

1994 - 2004 yılları arasında Heybeliada Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başasistan olarak eğitim kadrosunda görev alan Dr. Hakan Solak, aynı kurumda hem uzman yetiştirdi, hem de Başhekim Yardımcısı ve Bronkoskopi Ünitesi Sorumlusu olarak çalıştı. 

Dr. Hakan Solak, 1994 yılında partime olarak başladığı KadıköyŞifa Kadıköy Hastanesi’nde 2004 yılında itibaren full time olarak çalıştı ve aynı kurumda 2017 yılı başına kadar Göğüs Hastalıkları ve Astım Alerji Polikliniği’nin sorumluluğu üstlendi. 

ERS (European Respiratory Society), Türk Toraks Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği gibi alanındaki derneklere üye olan ve  bu kurumların faaliyetlerini takip eden Solak,  aynı zamanda İstanbul Tabip Odası üyesidir.  

Pneumologie, Turkish Respiratory Journal gibi yerli yabancı pek çok yayında araştırmaları yayınlanan Solak,  farklı mesleki kongrelerde konuşmalar ve sunumlar yapmıştır. 

Uzman Dr. Hakan Solak, 2017 itibarıyla Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi'nde çalışmaya başlamış olup, eş zamanlı olarak mesleki çalışmalarını ve dernek faaliyetlerini sürdürüyor. 

İlgi Alanları:

Astım

Alerjik Solunum Hastalıkları

Sigara Bağımlılığı Tedavisi

KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı)

Kronik Öksürükler

Nefes Darlığı

Pnömoni (Zatürre)

Akciğer Kanseri 

Tüberküloz 

Bronkoskopi (Transbronşiyal Akciğer Biyopsileri, Transbronşiyal İnce İğne Aspirasyonları ve Diğer Tanısal Bronkoskopik İşlemler)

Görüntüleme Yöntemleri Eşliğinde Transtorasik Akciğer Biyopsileri

Üyelikler

İstanbul Tabip Odası

Türk Toraks Derneği

TÜSAD - Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği

ERS - European Respirotary Association

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları