Coşkun Tecimer Kimdir?
Prof. Dr. Coşkun Tecimer kimdir? Florence Nightingale Hastaneleri'nde Hematoloji-Medikal Onkoloji Uzmanı olarak hizmet veren Prof. Dr. Coşkun Tecimer hakkında tüm bilgiler...

Prof. Dr. Coşkun Tecimer Kimdir?

24 Haziran 1957'de Ankara'da dünyaya gelen Prof. Dr. Coşkun Tecimer, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Tecimer, Ankara Mustafa Kemal Lisesi'ni 1974 yılında bitirdi. 1981 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Tecimer, askerlik görevinden sonra 1983 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi İç Hastalıları Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1987 yılında İç Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Coşkun Tecimer, 1990 yılında İngiltere'de Londra Üniversitesi Royal Postdraduate Medical School Hematoloji Bölümü'nde, Finlandiya'da Helsinki ve Kuopio Üniversiteleri İç Hastalıkları Hematoloji Bölümleri'nde dört ay süreyle görev yaptı.

1991'de İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na öğretim görevlisi olarak atanan Prof. Dr. Coşkun Tecimer, 1993'te Doçent unvanını aldı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İÇ Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu ve hastanenin Hemodiyaliz ve Koroner Bakım Üniteleri ile Hematoloji Laboratuarını kurdu.

Üst ihtisasını 1994 yılında Marmara Üniversitesi Hematoloji Bölümü'nde yaptıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nde Louisville Üniversitesi James Graham Brown Kanser Merkezi Hematoloji-Onkoloji Bölümü’nde 3 yıl resmi olarak klinik “fellow” olarak hizmet verdi. 2000 yılında Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na profesör olarak atandı. 2006'da İstanbul Bilim Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'nü kuran Prof. Dr. Tecimer, üniversitenin Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevine devam etmektedir. Prof. Dr. Coşkun Tecimer, 17 yıldır Florence Nightingale Hastaneleri'nde Hematoloji-Medikal Onkoloji Uzmanı olarak hizmet vermektedir.


İlgi Alanları:

Hematoloji

Onkoloji


Üyelikler:

Tıbbi Onkoloji Derneği

Türk Onkoloji Grubu Derneği

Türk Hematoloji Derneği

 American Society of Clinical Oncology

 American Society of Hematology

 European Society of Medical Oncology

 Akciğer Kanseri Derneği

 Türk Tabipleri Birliği İstanbul Tabip Odası

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları