1. Sıvı ihtiyacını karşılamak: Genellikle seyahat halindeyken sıvı tüketimi çok azalıyor. Bu da dolaşım sisteminin, bağırsak sisteminin bozulmasına sebebiyet veriyor. Bu nedenle günde en az 1,5- 2 litre su içmek gerekiyor.
2. Açık büfe kahvaltılara dikkat etmek: Açık büfe kahvaltılarda peynir, zeytin, domates, salatalık, yeşillik ve meyveleri içeren Akdeniz tarzı bir kahvaltıyı tercih etmek, sucuk, salam, jambon, sosis, pastırmadan mümkün olduğunca uzak durmak gerekiyor.
3. Seyahatteyken sporu aksatmamak: Seyahat esnasında beslenmeye dikkat etmenin yanında spora da fırsat yaratarak hareket etmek ve spor yapmak gerekiyor. Böylelikle her seyahat sonrası vücut ağırlığındaki birkaç kilo artış sorunu karşılaşma riski azalıyor.
4. Sebze ağırlıklı ve sindirime yardımcı besinler tüketmek: Tatile gidildiğinde bağırsak hareketlerini azaltmamak için öğünlerin mutlaka bir tanesinde sebze tüketmek gerekiyor. Aynı zamanda kayısı, incir yemek, yeşil çay tüketmekte sindirime yardımı oluyor.
5. Tatlı yerine meyveler tercih etmek: Tatile gidilen yerlere tatlı tüketimine dikkat etmek ve porsiyonları küçültmek gerekiyor. Tatlı yerine meyve tercih etmek yada tatlının yanında kahve içmek kan şekerini dengeliyor.
6. Fast food yemeklere dikkat etmek: Pizza, makarna, hamburger ,yağda kızartılmış yemeklerde seyahatlerde uzak durmak gerekiyor. Eğer tüketildiyse bolca hareket etmek gerekiyor.
7. Alkolü kontrollü tüketmek: Yüksek alkol oranına sahip içecekleri az tüketmek gerekiyor. Aşırı dozda alkol, sinir sistemi bozuklukları ve mide rahatsızlıklarına neden oluyor.
8. Kabuklu deniz ürünlerini dikkatli tüketmek: Kolestrol ve kalori değeri yüksek olan kabuklu deniz ürünlerini seyahatlerde dikkatli tüketmek gerekiyor.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları