Havuzda enfeksiyon kapmamak için 6 öneri!
Yaz mevsiminin gelmesiyle insanlar serinlemek için havuzları ve denizleri seçiyor. Ancak iyi temizlenmeyen, kirli ve klorlanmayan havuzlar bazı enfeksiyonlara sebep oluyor. Peki havuzda enfeksiyon kapmamak için ne yapılmalı? İşte havuzda enfeksiyon kapmamak için 6 öneri..

1. Havuza girerken gözlük kullanmak: İyi temizlenmeyen ve klorlanmayan havuzlar, gözlerde kızarıklık, batma, sulanma, bulanık görme gibi göz enfeksiyonlarına neden oluyor. Bu yüzden gözlük kullanılması öneriliyor.

Havuza girerken gözlük kullanmak: İyi temizlenmeyen ve klorlanmayan havuzlar, gözlerde kızarıklık, batma, sulanma, bulanık görme gibi göz enfeksiyonlarına neden oluyor. Bu yüzden gözlük kullanılması öneriliyor.

2. Islak mayo ile oturmamak ve havuzdan sonra duş almak: Islak mayoyla oturmak idrar yolu enfeksiyonları, genital mantar enfeksiyonlarına neden olabiliyor.

Islak mayo ile oturmamak ve havuzdan sonra duş almak: Islak mayoyla oturmak idrar yolu enfeksiyonları, genital mantar enfeksiyonlarına neden olabiliyor.

3. Havuz kenarında çıplak ayakla dolaşmamak: Havuz ve plaj kenarlarındaki enfeksiyonlar çoğunlukla dikkate alınmıyor. Bu nedenle enfeksiyon kapmamak ,için çıplak ayakla dolaşılılmaması mutlaka terlik giyilmesi gerekiyor.

Havuz kenarında çıplak ayakla dolaşmamak: Havuz ve plaj kenarlarındaki enfeksiyonlar çoğunlukla dikkate alınmıyor.  Bu nedenle enfeksiyon kapmamak ,için çıplak ayakla dolaşılılmaması mutlaka terlik giyilmesi gerekiyor.

4. Havuz suyunu yutmamaya dikkat etmek: İshal olan kişiler havuza girdiğinde mikrop günlerce suda yaşayabiliyor ve bulaşıyor. Bu nedenle havuzda su yutulmaması öneriliyor.

Havuz suyunu yutmamaya dikkat etmek: İshal olan kişiler havuza girdiğinde mikrop günlerce suda yaşayabiliyor ve bulaşıyor. Bu nedenle havuzda su yutulmaması öneriliyor.

5. Kulak tıkacı kullanmak: Havuz suları iyi temizlenmediğinde kulak ağrısı, kulak akıntısı , duyma problemleri gibi kulak yolu hastalıklarına sebep olabiliyor. Bu neden havuzda kulak tıkacı kullanmak gerekiyor.

Kulak tıkacı kullanmak: Havuz suları iyi temizlenmediğinde kulak ağrısı, kulak akıntısı , duyma problemleri gibi kulak yolu hastalıklarına sebep olabiliyor. Bu neden havuzda kulak tıkacı kullanmak gerekiyor.

6. Havuzların kalabalık olmadığı zamanları tercih etmek: Klorları havuzdaki mikropları yok edebilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Kalabalık zamanlardan ziyade az kişinin havuza girdiği zamanların tercih edilmesi öneriliyor.

Havuzların kalabalık olmadığı zamanları tercih etmek: Klorları havuzdaki mikropları yok edebilmesi için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Kalabalık zamanlardan ziyade az kişinin havuza girdiği zamanların tercih edilmesi öneriliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları