1. Günde en az 2,5 litre su içmek: Hem sağlık bireylerin hem de kalp hastalarının özellikle de yazın dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar tarafından günde 2,5-3 litreden az su tüketilmemesi öneriliyor.
2. Öğle saatlerinde dışarı çıkmamak: Güneşin dik geldiği saatlerde güneş altında uzun süre kalmak kalp krizini tetikliyor. Güneşlenmek ya da yürüyüş yapmak için akşam serin saatleri tercih etmek gerekiyor.
3. Tok karnına deniz girmemek: Tok karnına suya girmek kalp üzerinde bası etkisi yarattığı için kalp hastalarının kesinlikle yemeğin hemen ardından havuza ya da denize girmemesi gerekiyor.
4. Yağlı yiyeceklerden ve alkolden uzak durmak: Yağlı yiyecekler ve alkollü içecekler kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı için tehlike taşıyor. Bundan dolayı bol bol yeşil sebze tüketmesi gerekiyor
5. Ağır egzersizlerden kaçınmak: Kalp hastalar egzersizin türü ve düzeyini belirlemek üzere doktoru ile görüşerek yapması gerekiyor. Egzersiz için sınırların zorlanmaması gerekiyor.
6. Terlemeyi önleyen kıyafetler giymek: Kalp hastalarının terlemeyi önleyen açık renkli, rahat, bol, ince kumaşlar tercih etmesi ve şapka takması gerekiyor.
7. Seyahatlerde sık mola vermek: Özellikle kalp yetersizliği ve kanda pıhtılaşma sorunu olanların uzun süreli oturmayı gerektiren uçuş ve otobüs seyahatlerinden kaçınması, sıkça mola vermeleri gerekiyor.
8. İlaçları aksatmamak veya kesmemek: Yazın havaların olumlu etkisi ile kendini iyi hisseden hastalar ilacı bırakabiliyor. Bu noktada tehlike başlayabiliyor. Bilinçli davranmak, ilaçları doktordan habersiz bırakmamak gerekiyor.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları