8 adımda Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri!
Ramazandaki zengin iftar masalardan sonra şimdi de şekerlerin, baklavaların, hamur işlerinin, sarmaların olduğu geleneksel bayram masaları geliyor. Peki Ramazan Bayramı'nda beslenme nasıl olmalı? İşte 8 adımda Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerileri!

1. Bol bol su içilmeli: Ramazanda oruç tutulduğu için metabolizma hızı düşüyor ve sindirim yavaşlıyor. Bu nedenle günde en az 2-2,5 litre su içilmesi , şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Bol bol su içilmeli: Ramazanda oruç tutulduğu için metabolizma hızı düşüyor ve sindirim yavaşlıyor. Bu nedenle günde en az 2-2,5 litre su içilmesi , şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

2. Sağlık bir bayram kahvaltısı yapılmalı: Tam buğday ekmeği, domates, peynir, salatalık, zeytin gibi hafif kahvaltılıklarla güne başlamak güne enerjik başlamaya yardımcı oluyor. Salam ,sucuk, ve bal gibi besinlerden uzak durmak gerekiyor.

Sağlık bir bayram kahvaltısı yapılmalı: Tam buğday ekmeği, domates, peynir, salatalık, zeytin gibi hafif kahvaltılıklarla güne başlamak güne enerjik başlamaya yardımcı oluyor. Salam ,sucuk,  ve bal gibi besinlerden uzak durmak gerekiyor.

3. İkramlıklara dikkat edilmeli: Bayramda mide ve bağırsak sorunları yaşanmaması için şerbetli tatlı, çikolata tüketimine dikkat etmek onun yerine sütlü tatlıları ve mevsim meyvelerini tercih etmek gerekiyor.

İkramlıklara dikkat edilmeli: Bayramda mide ve bağırsak sorunları yaşanmaması için şerbetli tatlı, çikolata tüketimine dikkat etmek onun yerine sütlü tatlıları ve mevsim meyvelerini tercih etmek gerekiyor.

4. Lifli besin tüketimi arttırılmalı: Sindirim sisteminizi yormamak ve kabızlık yaşamamak için lif-posa içeriği yüksek olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, yoğurt, kuru fasulye, kefir nohut, mercimek gibi besinlerin tüketilmesi yararlı oluyor.

Lifli besin tüketimi arttırılmalı: Sindirim sisteminizi yormamak ve kabızlık yaşamamak için lif-posa içeriği yüksek olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, yoğurt, kuru fasulye, kefir nohut, mercimek gibi besinlerin tüketilmesi yararlı oluyor.

5. Öğün atlatılmalı ve aç dolaşılmamalı : Ramazanda öğün alışkanlığı bozulduğu için bunu düzeltmek gerekiyor. İlk başta günde 3 ana öğün ile başlayıp ve gün geçtikçe teker teker ara öğünler eklemek sağlıklı beslenmemizi sağlıyor.

Öğün atlatılmalı ve aç dolaşılmamalı : Ramazanda öğün alışkanlığı bozulduğu için bunu düzeltmek gerekiyor. İlk başta günde 3 ana öğün ile başlayıp ve gün geçtikçe teker teker ara öğünler eklemek sağlıklı beslenmemizi sağlıyor.

6. Yemekler yavaş yenip, çok çiğnenmeli: Yemeklerin yavaş ve iyi çiğneyerek yemek gerekiyor. Çünkü vücuda tokluk hissi yemeğe başladıktan 20 dakika sonra geliyor.

Yemekler yavaş yenip, çok çiğnenmeli: Yemeklerin yavaş ve iyi çiğneyerek yemek gerekiyor. Çünkü vücuda tokluk hissi yemeğe başladıktan 20 dakika sonra geliyor.

7. Kahve ve çay tüketimine dikkat edilmeli: Bayram gezmelerinde ikram edilen çay ve kahveye eklenilen şekerle tatlı tüketimi artıyor. Bu nedenle bayramda 3 fincan çay ve kahveyi geçmemek ve içilecekse bitki çayı içmek gerekiyor.

Kahve ve çay tüketimine dikkat edilmeli: Bayram gezmelerinde ikram edilen çay ve kahveye eklenilen şekerle tatlı tüketimi artıyor. Bu nedenle bayramda 3 fincan çay ve kahveyi geçmemek ve içilecekse bitki çayı içmek gerekiyor.

8. Egzersiz yapmayı aksatmamak: Sağlıklı bir bayram geçirilmesi için fiziksel aktivitelere bayramda da devam edilmesi ve bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi , asansörlerin kullanılmaması , tatile gidilecekse bol bol yüzülmesi öneriliyor.

Egzersiz yapmayı aksatmamak: Sağlıklı bir bayram geçirilmesi için fiziksel aktivitelere bayramda da devam edilmesi ve bayram ziyaretlerine yürüyerek gidilmesi , asansörlerin kullanılmaması , tatile gidilecekse bol bol yüzülmesi öneriliyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları