7 adımda sporda sakatlanmaları önlemek için yapılması gerekenler!
Spor yapmak sağlık için çok yararlı olsa da bilinçsiz yapılan spor faaliyetleri sakatlanmalara ve sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Spor yaparken yaralanma ve incinme riskini azaltmak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte 7 adımda sporda sakatlanmaları önlemek için gerekenler..

1. Spordan önce ısınmak: Spordan önce germe ve ısınma hareketleri yapmak gerekiyor. Isınmadan spora başlamak ani sakatlanmalara yol açabiliyor.

Spordan önce ısınmak: Spordan önce germe ve ısınma hareketleri yapmak gerekiyor. Isınmadan spora başlamak ani sakatlanmalara yol açabiliyor.

2. Spora uygun ayakkabı giymek: Spor yaparken spora uygun ayakkabı giymek yaralanma riskini azaltıyor. Bu nedenle koşu ayakkabısıyla halı sahada oynamamak, halı sahaya gidilecekse çim sahasına özel ayakkabılar giymemek gerekiyor.

Spora uygun ayakkabı giymek: Spor yaparken  spora uygun ayakkabı giymek yaralanma riskini azaltıyor. Bu nedenle koşu ayakkabısıyla halı sahada oynamamak, halı sahaya gidilecekse çim sahasına özel ayakkabılar giymemek gerekiyor.

3. Spor salonunda uzun kalmamak: Gün boyu hareketsiz kalıp , spor salonunda 1,5-2 saat vakit geçirmemek gerekiyor. Kısa sürelerle yüzerek yada yürüyerek başlamak, sonra kısa süreler ve turlarla artırmak daha doğru görülüyor.

 Spor salonunda uzun kalmamak: Gün boyu hareketsiz kalıp , spor salonunda 1,5-2 saat vakit geçirmemek gerekiyor. Kısa sürelerle yüzerek yada yürüyerek başlamak, sonra kısa süreler ve turlarla artırmak daha doğru görülüyor.

4. Yorulduğunda dinlenmek: Yorgun düşme vücudun size yavaşlamanız gerektiğini söylüyor. Aslında, düşük enerji seviyesinde bitkin düşmüş şekilde koşmak ve spor yapmak performansın zarar görmesine ve yaralanmaya neden oluyor.

Yorulduğunda dinlenmek: Yorgun düşme vücudun size yavaşlamanız gerektiğini söylüyor. Aslında, düşük enerji seviyesinde bitkin düşmüş şekilde koşmak ve spor yapmak performansın zarar görmesine ve yaralanmaya neden oluyor.

5. Hava koşullarına dikkat etmek: Buzlu ve yağmurlu havalarda daha fazla yaralanma görülüyor. Ayak bileği kayabiliyor veya burkulabiliyor. Bu yüzden sağlam zemin üzerinde spor yapmak gerekiyor.

 Hava koşullarına dikkat etmek: Buzlu ve yağmurlu havalarda daha fazla yaralanma görülüyor. Ayak bileği kayabiliyor veya burkulabiliyor. Bu yüzden sağlam zemin üzerinde spor yapmak gerekiyor.

6. Kaslara baskı yapan kıyafetler giymemek: Kas hareketi destekleyici kıyafetler koşu, spor esnasında destekleyici olup kas yorgunluğu riskini azaltıyor.

Kaslara baskı yapan kıyafetler giymemek: Kas hareketi destekleyici kıyafetler koşu, spor esnasında destekleyici olup kas yorgunluğu riskini azaltıyor.

7. Yemeği doğru oranda yemek: Vücudu yeterince kalori alarak iyi bir şekilde tutmak gerekiyor. Yoksa vücut gerek duyduğu enerjiyi bulamıyor. Doku onarımı yapamıyor ve bu da kaslarınızın çökmesine yol açıyor.

 Yemeği doğru oranda yemek: Vücudu yeterince kalori alarak iyi bir şekilde tutmak gerekiyor. Yoksa vücut gerek duyduğu enerjiyi bulamıyor. Doku onarımı yapamıyor ve bu da kaslarınızın çökmesine yol açıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları