1. Zararlı Yeme Alışkanlıklarından Kurtulun
Asitli, şekerli, kafeinli içeçekleri tüketmeyin. Asitli içecekler, diş yüzeyini aşındırmaktadır. Sert kabuklu yemişleri dişinizle kırmayın.
2. Rutin Diş Muayenesi Olun
Dişlerinizde herhangi bir belirti olmasa dahi rutin olarak yılda bir kez diş doktoruna görünün. Diş eti rahatsızlığı olanlar, geç kalmadan tedaviye başlarsa daha erken sonuç almaktadır. Diş eti hastalığı önemsenmez ise, diş kaybı başlayabilir.
3. Diş Temizliğinizi İhmal Etmeyin
Düzenli olarak günde iki kere dişleri fırçalamak, akşamları diş ipi ile temizliğini yapmak önemlidir. Diş ipi kullanımı çürümeyi ve diş rahatsızlıklarını büyük ölçüde engellemektedir. Düzenli fırçalama ve temizlikle diş eti hastalıklarının büyük ölçüde önüne geçilir.
4. Dolgu ve Kaplamalara Dikkat
Uzun zamandır kullanılan dolgu ve kaplamalarda aşınma ile bozulma, sızıntı, protezin ağıza tam uymaması, kullanılan malzemelerin alerjik etki yaratması gibi durumlarda hemen doktora görünün.
5. Sigarayı Bırakın
Sigara, diş eti hastalıkları riskini arttırmaktadır. Dokulardaki kanlanmayı bozan sigara, dişlerde plak oluşumunu desteklemesinden dolayı, zamanda diş taşı oluşumunu da çoğaltmaktadır.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları