1. Hormonlarda Dengesizlik
Genellikle ergenlik döneminde kız çocuklarında görülen hormonal dengesizlikler, aşırı tüylenmeye neden olmaktadır. Hormonlardaki bozukluk tedavi edilmediğinde tüylenmede ilerleme yaşanır.
2. Hipofiz Bezine Bağlı Hastalıklar
Hipofiz bezinin prolaktin adı verilen, göğüsten süt gelmesini sağlayan hormonun fazla çalışması sonucunda aşırı tüylenme de görülen belirtilerdendir.
3. Yumurtalık Kistleri
Yumurtalıklarda meydana gelen tümörler, kistler kadınlarda aşırı tüylenmeye neden olabilmektedir. Androjenin fazla salgılanması durumunda tüylenmede artış yaşanır. Polikistik over sendromu gibi kadının adet düzenini, kalbini, damarlarını, hamilelik ihtimalini etkileyen bir hastalık olması durumunda, aşırı tüylenme görülebilir.
4. Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları
Böbrek üstü bezindeki hastalıklar önemli etkendir. Böbrek üstü bezinin normalden daha çok çalışması, böbrek üstü tümörleri vücutta aşırı tüylenme yaratabilmektedir.
5. Tiroit Hastalıkları
Tiroid hastalıkları neticesinde tüylenme artmaktadır. Tiroid bezinin normalden daha az çalışması yani hipotiroidi hastalığı, östrojen hormonundaki dengesizlik gibi durumlar aşırı tüylenmeye sebebiyet vermektedir.
Facebook Yorumları
Disqus Yorumları