Mustafa Bozbuğa kimdir?
Prof. Dr. Dr.Mustafa Bozbuğa kimdir? İşte NPIstanbul Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahi bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Dr. Mustafa Bozbuğa'nın özgeçmişi..

Prof. Dr.Dr. Mustafa Bozbuğa, eğitimine Sultanahmet 44 İlkokulu’nda başladı. Vefa Lisesi’nden sonra ÖSS’de dereceye girerek İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa)’ya girmeye hak kazanmış ve 1983 yılında Pekiyi derece ile mezun olarak “Tıp Doktoru” unvanını kazanmdı.

2 yıl süreli, “Tıpta Zorunlu Hizmet Yasası” görevini tamamladıktan sonra, mezun olduğu fakültenin (İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi) Nöroşirürji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) Kliniği’nde ihtisas yaparak (1985 – 1991), 24 Ekim 1991’de "Nöroşirürji Uzmanı" olan Prof. Dr.Dr. Bozbuğa, ihtisası sırasında 1988 ve 1989 yıllarında Zürih Üniversite Hastanesi Nöroşirürji Kürsüsü’nde Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil’in yanında klinik ve mikronöroşirürji laboratuvarında çalışma olanağını kazanmış ve “Mikronöroşirürji Eğitimi” aldı.

Uzmanlığı sırasında ise, George Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kürsüsü, Washington, DC, ABD’de,       Prof. Dr. L. N. Sekhar’ın yanında  “Kafa Tabanı Cerrahisi ve Mikronöroşirürji” alanlarında “uluslararası fellowship” programını (Mayıs 1993 – Mayıs 1994) ve sonrasında da Osaka City Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kürsüsü, Osaka, Japonya’da, Prof. Dr. Akira Hakuba’nın yanında yine “Kafa Tabanı Cerrahisi ve Mikronöroşirürji” alanlarında “uluslararası fellowship” programını tamamladı. (Haziran 1994 – Ekim 1994).

Yurtdışı eğitimlerini takiben, Ekim 1994 – Ocak 2001 tarihleri arasında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde çalışmış; 25 Kasım 1999 tarihinde “Nöroşirürji Doçenti” olmdu.  15 Ocak 2001’de, gerekli sınavları kazanarak Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2. Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin “Kurucu Klinik Şefliğine” atanmıştır. Bu kliniğin kurucusu olan Prof. Dr. Dr. Bozbuğa, dokuz yıl bu görevde kaldı ve bu süre zarfında kliniğinde çok yoğun bir cerrahi pratik ile en üst düzeyde ameliyatlar başarılı bir şekilde yapılmış, verimli bir akademik ortam oluşturulmuş, akademik yayınlar hazırlandıve çok sayıda uzman yetiştirildi.

Prof. Dr. Dr. Bozbuğa, beyin cerrahisinin teori ve pratiğinde çok önemli temel bilim olan “Anatomi” alanında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda  “Anatomi Doktora Eğitimi” yaparak bu alanda “PhD” unvanını elde etti (17 Eylül 2004).

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda açılan “Profesör” kadrosu onaylandıktan (Temmuz 2007) sonra Ocak 2008’de Üniversite Profesörlüğü kadrosuna atandı.

Mesleki çalışmalarında dört adet kitap vr pek çok kitap bölümü yazarlığı yanında 200’ün üstünde uluslararası ve ulusal yayın ve bilimsel sunu gerçekleştirdi.

Pek çok ulusal ve uluslararası mesleki, bilimsel ve sosyal derneğin üyesi olan Prof. Dr. Dr. Bozbuğa 1997’de beri  “Who is Who in the World” yıllık biyografisinde yer alıyor.

Ayrıca, felsefe lisansı sonrasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde felsefe doktorasını (tez hazırlama aşamasında) sürdürmektedir. Felsefe alanında daha çok “tıp felsefesi” ve “insan felsefesi”ne odaklanmıştır ve bu alanlarda yazdığı kitap bölümleri ve konuşmaları bulunuyor.

Çalışmalarını, 2012-2015 yıllarında Hisar Intercontinental Hospital, İstanbul’da, “Nörolojik Bilimler İleri Tanı ve Tedavi Merkezi” başkanı olarak sürdürmüştür. 2015-2018 yılları arasında MedicalPark Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde “Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Başkanı” olarak çalıştı.

NPIstanbul Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahi bölümünde hizmet vermeye devam eden Prof. Dr. Dr. Bozbuğa evli ve 22 yaşında bir oğlu bulunuyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları