Vedat Şar Kimdir?
Prof. Dr. Vedat Şar kimdir? Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi'nde Psikiyatri hizmeti veren Prof. Dr. Vedat Şar hakkında tüm bilgiler...

Prof. Dr. Vedat Şar Kimdir?

1955 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Prof. Dr. Vedat Şar, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Evli ve bir çocuğu olan Prof. Dr. Şar, İngilizce ve Almanca biliyor. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şar, 1981-1986 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde Psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı. Prof. Dr. Vedat Şar, 1989-1992 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 1992-2014 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyeliği yaptı. 

1990 yılında Doçent, 1996'da Profesör unvanını alan Prof. Dr. Vedat Şar, Türkiye'de ilk kez Dissosiyatif Bozukluklar Araştırma ve Tedavi Programı kurdu. Psikotravmatoloji ve dissosiyatif bozukluklarla ilgili bilimsel çalışmalarından dolayı bir çok uluslararası ödül alan Prof. Dr. Şar, halen Koç Üniversitesi Hastanesi ve Amerikan Hastanesi'nde hizmet vermektedir.


Üyelikler:

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)

International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISSTD)

European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS)

International Society for Traumatic Stress Studies (ISTSS)

Türk Nöropsikiyatri Derneği (TND)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları