Türker Özkan Kimdir?
Prof. Dr. Türker Özkan Kimdir? İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji El Cerrahisi alanında hizmet veren Prof. Dr. Türker Özkan hakkında tüm bilgiler...

Prof. Dr. Türker Özkan Kimdir?

Prof. Dr. Türker Özkan, 14 Ağustos 1950 yılında Balıkesir Edremit'te doğdu. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Türker Özkan, 1979 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1980'de İstanbul Pastör Fransız Hastanesi’nde Türkiye’nin ilk “El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Merkezi”nin kuruluş çalışmalarında çekirdek kadroda olan Prof. Dr. Türker Özkan, 1991'e kadar Acil Ekip Şefi olarak çalıştı. 1982'de İstanbul Üniversitesi tarafından 1 yıllığına Etiyopya'da “Paralitik Ekstremite ve Rekonstrüktif Lepra Cerrahisi” eğitimi, 1983'te Faculte de medicine” Nancy/Fransa’da Mikrocerrahi Eğitimi ve El Cerrahisi, 1985'te “Columbia University in The New York, The Department of Orthopaedic Surgery/Hand of, The Collage of Physicians and Surgeons” Amerika'da El Cerrahisi uzmanlık eğitimi aldı.

Prof. Dr. Türker Özkan, 1990 yılında Doçent, 1996 yılında İstanbul Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı'nda Profesör unvanını aldı. 1998-2017 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Türker Özkan, 2017 yılından beri İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji El Cerrahisi alanında hizmet vermektedir.


İlgi Alanları:

El Cerrahisi

Mikrocerrahi

Periferik Sinir Felçleri

Beyin Felcine (CP) bağlı Üst Ekstremite Sorunları

Doğumsal El/Üst Ekstremite Sorunları

Rekonstrüktif Lepra Cerrahisi


Üyelikler:

Türk Cerrahi Derneği

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği (Onursal Başkanı)

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği

Türk Ortopedi ve Travmatoloji BirliğiDerneği

Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Derneği (Kurucu Başkanı)

Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği

Türkiye Cüzzamla Savaş Derneği

International Federation of Societies for Surgery of the Hand

American Societies for Surgery of the Hand

American Societies for Reconstructive Microsurgery

Federation of Europian Societies for Surgery of the Hand

Federation of Europian Societies for Microsurgery

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları