Sabri Demircan Kimdir?
Prof. Dr. Sabri Demircan Kimdir? İstanbul ve Şişli Florence Nightingale Hastaneleri'nde Kardiyoloji alanında hizmet veren Prof. Dr. Sabri Demircan hakkında tüm bilgiler...

Prof. Dr. Sabri Demircan Kimdir?

Prof. Dr. Sabri Demircan, 1976 yılında Sinop Ayancık'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ayancık'ta, lise öğrenimini Giresun'da tamamlayan Prof. Dr. Sabri Demircan, 1998'de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1998-2004 arasında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda uzmanlık ihtisasını yapan Prof. Dr. Sabri Demircan, dört ay Samsun Devlet Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra, aynı yıl 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak çalıştı.  Prof. Dr. Sabri Demircan, 2009'da Doçent, 2014'te Profesör unvanını aldı. Prof. Dr. Sabri Demircan, Şişli Florence Nightingale ve İstanbul Florence Nightingale Hastaneleri'nde Kardiyoloji alanında hizmet vermektedir.


Üyelikler:

Türk Kardiyoloji Derneği 

European Society of Cardiology (FESC)

TKD Aritmi çalışma grubu 

TKD Girişimsel kardiyoloji çalışma grubu 

İstanbul Tabip Odası


Yazılan Ulusal Kitaplardaki Bölümler

1. Kalp yetersizliğine eşlik eden hastalıklar ve özel durumlarda yaklaşım: Gut, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ve Böbrek Yetersizliği. A'dan Z'ye Kronik Kalp Yetersizliği, Editörler: Ömer Kozan, Mehdi Zoghi. 2010, Sayfa 406-413.

2. Kardiyak Pacemaker Uygulamaları. Yoğun Bakım Sorunları ve Tedavileri. Editör: Şahinoğlu H. 2011, Sayfa 150-155. 

3. Kardiyoversiyon ve Defibrilasyon. Yoğun Bakım Sorunları ve Tedavileri. Editör: Şahinoğlu H. 2011, Sayfa 156-160. 

4. Perikard hastalıkları. Klinik Kardiyoloji: Tanı ve Tedavi. Editör: Adalet K. 2017 (baskıda)5. Kalp akciğer canlandırılması. Klinik Kardiyoloji: Tanı ve Tedavi. Editör: Adalet K. 2017  


Yönetilen Tezler 

1. Demir S. ST segment elevasyonu olmayan akut koroner sendromlu hastalarda risk belirlemede bilgisayarlı tomografi ile ölçülen koroner kalsiyum skorunun rolünün değerlendirilmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2008.

2. Kaplan Ö. Yavaş koroner akımlı hastalarda antioksidan enzim aktivitelerinin değerlendirilmesi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2009. 

3. Yanık A. Stent implantasyonu öncesi ölçülen plak yükünün restenoza etkisi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2012.

4. Gedikli Ö. Akut koroner sendromlu hastalarda aortun elastikiyet parametreleri ile risk skorlamaları arasındaki ilişki. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2012.

5. Usalp S. VDD ve DDD pacemaker implante edilen hastaların uzun dönem sol ventrikül sistolik fonksiyonlarının ekokardiyografik ve elektrokardiyografik parametrelerinin karşılaştırılması. İstanbul Bilim Üniversitesi, 2015.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları