Özlem Güngör Tunçer kimdir?
Doç. Dr. Özlem Güngör Tunçer kimdir? İşte Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde Nöroloji bölümünde hizmet veren Doç. Dr. Özlem Güngör Tunçer'in özgeçmişi...

1977 yılında İstanbul'da doğan Doç. Dr. Özlem Güngör Tunçer İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında derece ile mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda "MuSK antikor pozitif, MuSK antikor negatif ve seropozitif myasthenia gravis'te klinik, laboratuvar ve tedavi yanıtlarının karşılaştırması" konulu tezi ile uzmanlık eğitimini tamamladı.

2004 yılında Duke University Medical School, Durham, North Carolina, USA, Nöroloji Anabilim Dalı'nda Nöromusküler hastalıklar ve Amiyotrofik Lateral Skleroz Klinikleri  ile EMG laboratuarı’nda 3 ay süre ile gözlemci olarak bulundu.

2007-2008 yıllarında Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde meslek hastalıkları ve toksik polinöropatiler üzerinde çalışıp, 2008-2009 yıllarında Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmetini tamamladı.

2009 yılında Grup Florence Nightingale Hastaneleri'nde Nöroloji Uzmanı olarak çalışmaya başlamış, 2012 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak çalışmalarına devam ediyor.

2013 yılında “Anti-MuSK antikor pozitif Myasthenia Gravis hastalarında ardışık sinir uyarım testi  ile yüz ve ekstremite kaslarının yanıtlarının değerlendirilmesi” konulu tezi ile İstanbul Üniversitesi DETAE Sinir Bilim Elektro-Nöro-Fizyoloji Yüksek Lisans derecesini aldı.

2015 yılında nöroloji doçenti ünvanını alan Dr. Özlem Güngör Tunçer, İstanbul Bilim Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı'nda çalışmalarına devam ediyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde Nöroloji bölümünde hizmet veriyor.

İlgi Alanları:

Myasthenia Gravis

Nöromusküler Hastalıklar

Epilepsi/EEG

Periferik Sinir Sistemi Hastalıkları

Başağrısı

Serebrovasküler Hastalıklar

Üyelikler

Türk Tabipler Birliği

Türk Nöroloji Derneği,

Türkiye Klinik Nörofizyoloji- EEG-EMG Derneği

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları