Mert Yılmaz kimdir?
Doç. Dr. Mert Yılmaz kimdir? İşte Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde hizmet veren Doç. Dr. Mert Yılmaz'ın özgeçmişi...

1965 yılında İstanbul'da doğan Doç. Dr. Mert Yılmaz 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimi süresi içinde İngiltere Southampton'da Royal South Hants Hospital'de Registrar olarak vasküler cerrahi bölümünde aktif olarak ameliyatlarda görev aldı. 

1996 yılında Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde uzman cerrah olarak göreve başladı. 2000 yılında, Brüksel’de OLV Aalst Hastanesi’nde Kalp nakli, Minimal invaziv kalp cerrahisi, Robotik cerrahi ve Endovasküler cerrahi alanında çalıştı.

Türkiye' deki ikinci "endovasküler aort anevrizma onarımı" olgusunu Gayrettepe Florence Nighingale Hastanesin'de 2003 yılında gerçekleştirdi. Doç. Dr. Mert Yılmaz 10000 olguluk Erişkin ve Çocuk Kalp ameliyatları deneyimine sahip olup, özel ilgi alanı olan minimal invaziv kalp ameliyatların da 200 olguluk serisinde 0 ölüm oranına sahiptir. 

İlgi Alanları:

Koroner Bypass Cerrahisi

Çocuk Kalp Cerrahisi

Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisi ( Küçük Kesi ile Kalp Ameliyatı)

Endovasküler Damar Cerrahisi

Kalp Kapak Onarımı

Periferik Damar Cerrahisi

Üyelikler

Society of Thoracic Surgeons ( USA )

European Association of Cardiothoracic Surgery

European Society for Vascular Surgery

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları