İrem Konakçı Yenice kimdir?
Odyoloji Uzmanı İrem Konakçı Yenice kimdir? İşte Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi'nde Odyoloji / Çocuk Odyoloji / Ses ve Konuşma Bozukluğu bölümünde hizmet veren Odyoloji Uzmanı İrem Konakçı Yenice'nin özgeçmişi...

1982 yılında Almanya'da doğan Odyoloji Uzmanı İrem Konakçı Yenice İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünde aldığı 5 yıllık eğitimin sonunda “Psikolog” ünvanını aldı. Mezun olduktan sonra, 2 yıl süreyle İzmir’de bulunan Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nda çalıştı. Özel bir psikiyatri kliniğinde gözlemci olarak bulundu.

2006 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı, Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Yüksek Lisans programına kabul edildi. 5 yıl süren uzmanlık eğitimi sürecinde, başta ABC Çocuk Sağlığı Merkezi olmak üzere Ankara’da farklı kurumlarda görev yaptı. Klinik uygulamalara ek olarak özellikle okul öncesi çocuklarla dil ve konuşma bozuklukları alanında çalışmalarda bulundu.

“Vokal Nodül Hastalarında Vokal Hijyen Eğitiminin Değerlendirilmesi” konulu tez çalışmasını tamamlayarak “Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı (MSC)” ünvanı aldı. Ocak 2011'de Istanbul'da Ataşehir Kadıköy Şifa Hastanesi'nde göreve başladı.

Florence Nightingale Odyoloji, Ses ve Konuşma Bozuklukları Kliniği, Ulusal Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında REFERANS KLİNİK olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, işitme kaybı açısından risk faktörü olduğu düşünülen bebeklerin Odyolojik değerlendirme ve takipleri yürütülmektedir. Ayrıca, Pediatrik Odyoloji, yetişkin hastaların Odyolojik takibi, Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları'nın değerlendirilmesi ve rehabilitasyonu konusunda hizmet sunmaktadır.

2017 yılından itibaren Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi'nde görevine devam ediyor.

İlgi Alanları:

Pediatrik Odyoloji

Tanısal Odyoloji

Dil ve Konuşma Bozuklukları

Ses Terapisi

Üyelikler

Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği (Marmara Bölge Temsilcisi)

Pediatri Birliği Derneği

Türk Psikologlar Derneği

Türk Akustik Derneği

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları