Egemen Altan kimdir?
Doç. Dr. Egemen Altan kimdir? İşte Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde El Cerrahisi / Omuz ve Dirsek Cerrahisi / Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde hizmet veren Doç. Dr. Egemen Altan'ın özgeçmişi...

1979 yılında Ankara'da doğan Doç. Dr. Egemen Altan  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2004 yılında mezun oldu. İstanbul Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi - Travmatoloji ihtisası sırasında "Omuz-Dirsek-El Cerrahisi'ne ilgi duyarak ABD’de Harvard Omuz Cerrahisi Kliniği'nde çalıştı. 

Ayrıca Avrupa El Cerrahisi Derneği ve Avrupa Ortopedi Derneği'nin burslarıyla İngiltere'de farklı kliniklerde el cerrahisi ve spor travmatolojisi konularında deneyimini arttırdı.

2015 yılından beri TOTBİD Spor Travmatolojisi Şubesi'nde "yönetim kurulu üyeliği"ni de sürdüren Dr. Altan, El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanlığı sırasında 1000’in üzerinde "artroskopik omuz cerrahisi" ve "el cerrahisi" ameliyatı gerçekleştirdi.

Farklı dönemlerde Grup Florence Nightingale Hastaneleri bünyesinde çalışan Dr.Altan ağırlıklı olarak "Omuz - Dirsek - El Cerrahisi"  üzerine çalışmalarına başarıyla devam ediyor.

Dr.Altan, ESSKA' nın ( Avrupa Spor Travmatolojisi, Diz Cerrahisi ve Artroskopi Derneğinin ) 2 yılda bir Avrupa genelinde 3 cerraha verdiği "Latin  Amerika gezici doktorluk bursunu" kazanarak, 2017 yılında Meksika Arjantin, Brezilya, Şili ve Bolivyada ziyaretçi doktor olarak görev yaptı.2018 yılında Glascow' da bilimsel yayınlara ve toplantılara teşvik sağlayan ESSKA (Avrupa Spor Travmatolojisi, Diz Cerrahisi ve Artroskopi Derneği) U45 Komitesine üye olarak seçildi.

İlgi Alanları:

Omuz – Dirsek - El Cerrahisi

Spor ve Çoklu Diz Bağ Yaralanmaları

Pelvik Yaralanmalar

Robotik Mikrocerrahi (Robotik Mikrocerrahi Kurs Sertifikası)

Üyelikler

TOTBİD Spor Travmatolojisi Derneği (Yönetim Kurulu Üyesi)

Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği

Türk Omuz Dirsek Cerrahisi Derneği

AO Mezunları Derneği

AO Trauma Association

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi

Türk Tabipler Birliği Derneği

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları