Cihat Bakay Kimdir?
Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Cihat Bakay Kimdir?

Prof. Dr. Cihat Bakay Kimdir?

1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Prof. Dr. Cihat Bakay, 1977'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi alanında uzmanlık eğitimini tamamladı. 1978-1980 yılları arasında Erasmus Üniversitesi Rotterdam'da Prof. Dr. S.Natua ile birlikte, 1980-1985 yılları arasında Dr. Klokkenberg Ziekennuis Breda'da Prof. Dr. WIJERS ile birlikte çalışmalarda bulundu. Ardışık ITA'yı en çok kullanan cerrahlardan olan Prof. Dr. Cihat Bakay, Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde hizmet vermektedir.


İlgi Alanları:

Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi

Koroner By-Pass Cerrahisinde Yaygın Olarak IMA (Göğüs Damarının) Kullanımı


Bilimsel Çalışmalar:

1- Combined Internal artery graft for coronary artery revascularization ( Bu ameliyat dünyada ilk kez yapılıp literatüre geçti.)

2- Is it possible to revascularize whole myocardium with in situ bilateral internal thoracic artery? ( Ameliyat tekniği ilk kez tarafımdan uygulanarak Ocak 2013 tarihinde The Annals of Thoracic Surgery'de yayımlanarak litaretüre geçti.)

4- Sequntial use of IMA in myocard revascularization mid and long term results. (Dünyada yapılan ve yayınlanmış olan en fazla hasta sayısını kapsayan yazı ve bildiri - 2400 hasta)

5- Right coronary artery revascularization by coronary-coronary artery bypass with a segmet of internal thoracic artery ( Dünyada yayınlanmış en büyük seridir)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları