Vitamin Eksikliği Belirtilerini Anlamak İçin 10 İpucu!
Vitamin Eksikliği Hangi Hastalıklara Yol Açar ve Nasıl Anlaşılır? Vücutta gerekli olan vitaminlerin yetersizliği durumunda, beden sinyaller vermeye başlıyor. Sağlıklı vücut için yeterli vitamin alımı önemlidir. Ancak vitamin alımında da aşırıya kaçmamak gerekiyor. Doktor muayenesiyle test yaptırılarak, vücutta hangi vitaminin ne kadar eksik olduğuna bakarak uygun vitamin takviyesi yapılmalıdır.

1. Uzun Süren Halsizlik

Vücudumuzda uzun süren halsizlik, yorgunluk gibi durumlar B1 vitamini eksikliğini gösterir. B1 vitamini insan vücudunda beynin enerji üretmesine katkı sağlar.

2. Kemik Ağrısı

D vitamininin yetersiz olduğuna işaret eder. Kemik erimesi, kemik ağrısı şeklinde sonuçlar doğurur. Ağrılarla birlikte halsizlik görülür.

3. Kanamalarda Artış

K vitamini eksikliğinden kaynaklıdır. Diş eti, dışkı/idrarda kan, burun kanamasının ortaya çıkması ve regl döneminde kanamanın normalden uzun sürmesine sebep olur.

4. Saç ve Tırnakların Cansızlığı

H vitamini veya B7 vitamini eksikliğinin belirtisidir. Saçların aşırı dökülmesi, saçlarda kırılma, matlık, tırnaklarda incelme, leke oluşumu, hemen kırılma gibi durumlar görülür.

5. Görme Sorunları

A vitamini eksikliğinde görülür. Gündüz ve gece görüşüne katkı sağlayan A vitamininin, yetersiz olduğu durumlarda gözün beyazında, korneada matlık, kuruma gibi sorunlar ortaya çıkar.

6. Deri ve Dilde Çatlak Oluşumu

B6 vitaminin eksikliğinden meydana gelir. Egzama türünde görülen belirtiler, dilde çatlama, dudakta kurulukla birlikte çatlaklık şeklinde kendini gösterir. Hücre kendini yenileyemez.

7. Kas Kaybı / Güçsüzlük

E vitamini eksikliğinin sonucunda vücutta kaslar güçsüzleşir. Kas kütlesinin kaybolmasıyla, kaslarda güçsüzleşme başlar. Bunun neticesinde yürüme ve denge sorunları meydana gelebilir.

8. Deride Çürük ve Morarma

C vitamini eksikliğinde, ciltte morluklar ve çürüme kolaylıkla oluşmaktadır. Vücut kolajen üretemediği için dokularda harabiyet meydana gelir.

9. Unutkanlık/Odaklanamama

B12 vitamininin yetersiz olduğu durumlarda, zihinsel yorgunluk hali meydana gelir. B12 vitamini eksik olan kişilerde unutkanlık, odaklanma problemleri görülmektedir.

10. Kansızlık

B vitamini grubundan olan Folik Asit, hücre bölünmesi ve DNA sentezine katkı sağlar. Folik asitin yetersiz olduğu durumlarda, kansızlık meydana gelebilir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları