Uyurken salya akmasının 8 nedeni!
Bebekler ve çocuklar dahil her yaş grubunda görülebilen salya akması geceleri istemsiz ve bazı nedenlere bağlı olarak meydana geliyor. Çoğu kişinin yaşadığı ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. "Uyurken ağızdan neden salya akar"? diyorsanız işte Uyurken salya akmasının 8 nedeni...

1. Sinüs enfeksiyonu: Akut üst solunum yolu enfeksiyonları çoğunlukla solunum ve yutkunma sorunlarına yol açıyor. Bu da uyku esnasında ağızda toplanan tükürüğün yutulmasını zorlaştırarak ağızdan dışarıya akmasını sağlıyor.

Sinüs enfeksiyonu: Akut üst solunum yolu enfeksiyonları çoğunlukla solunum ve yutkunma sorunlarına yol açıyor.   Bu da uyku esnasında ağızda toplanan tükürüğün yutulmasını zorlaştırarak ağızdan dışarıya akmasını sağlıyor.

2. Kıl kurdu: Kıl kurtları uyurken ağızdan su akmasına ve salya gelmesine sebep oluyor. Doktora gidip hemen gaita testi yaptırmakta fayda görünüyor.

Kıl kurdu: Kıl kurtları uyurken ağızdan su akmasına ve salya gelmesine sebep oluyor. Doktora gidip hemen gaita testi yaptırmakta fayda görünüyor.

3. Yanlış uyku şekli: Yüzü koyun yani midenin üzerine yatma alışkanlığı uyurken ağzınızdan salya akmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden eğer yüzü koyun yatılıyorsa, uyku pozisyonunu değiştirmek gerekiyor.

 Yanlış uyku şekli: Yüzü koyun yani midenin üzerine yatma alışkanlığı uyurken ağzınızdan salya akmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden eğer yüzü koyun yatılıyorsa, uyku pozisyonunu değiştirmek gerekiyor.

4. Diş sorunları: Diş çıkarma, diş eti enfeksiyonları , dişte iltihap olması tükürük üretimini arttırdığı için ağzıda salya akmasına sebebiyet veriyor

Diş sorunları: Diş çıkarma, diş eti enfeksiyonları , dişte iltihap olması tükürük üretimini arttırdığı için ağzıda salya akmasına sebebiyet veriyor

5. Reflü: Reflü, tükürük bezlerinin fazla çalışmasına neden oluyor. Uyku sırasında normalin üstünde tükürüğü yutmak zor olduğu için istem dışı kişilerin ağzından salyası akıyor.

Reflü: Reflü, tükürük bezlerinin fazla çalışmasına neden oluyor. Uyku sırasında normalin üstünde tükürüğü yutmak zor olduğu için istem dışı kişilerin ağzından salyası akıyor.

6. Bazı alerjiler: Tozlara, polene, tüye alerjisi olan kişilerin vücudunda aşırı histamin, mukus ve tükürük üretimi artıyor ve salya akmasına neden oluyor

Bazı alerjiler: Tozlara, polene, tüye alerjisi olan kişilerin vücudunda aşırı histamin, mukus ve tükürük üretimi artıyor ve salya akmasına neden oluyor

7. Kullanılan ilaçların yan etkileri: Bazı depresyon ilaçları yan etki olarak ağızdan salya gelmesine neden olabiliyor İlaç yüzünden salya akıntısı oluyorsa doktora danışmak gerekiyor.

Kullanılan ilaçların yan etkileri: Bazı depresyon ilaçları yan etki olarak ağızdan salya gelmesine neden olabiliyor İlaç yüzünden salya akıntısı oluyorsa doktora danışmak gerekiyor.

8. Sinir sistemi bozuklukları: Alzheimer, parkinson, inme, otizm gibi nörolojik bozukluklarda tükürük üretimi artıyor ve salya akınıtısına sebebiyet veriyor.

Sinir sistemi bozuklukları: Alzheimer, parkinson, inme, otizm gibi nörolojik bozukluklarda tükürük üretimi artıyor ve salya akınıtısına sebebiyet veriyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları