Hangi hastalıklarda uçağa binerken dikkat edilmeli?
Uçak yolculukları, yolcuların sağlığını olumsuz şekilde etkileyebiliyor. Bu durum özellikle hastalık geçmişi olanlar yada belirli hastalıkları bulunan kişiler için daha fazla önem taşıyor. Yaşlıların ve altta yatan önemli bir hastalığı olan bireylerin seyahate çıkmadan önce bazı hususlara dikkat etmesi de yararlı oluyor. Peki hangi hastalıklarda uçağa binilmez? diyorsanız işte yanıtı..

1. Şeker hastaları: Uçağa binmeden önce kan şekerinin düzene girmiş olması gerekiyor. Hastaların kullandıkları şeker ilaçlarını, insulin enjektörlerini, şeker cihazlarını yanlarında taşımaları gerekiyor.

Şeker hastaları: Uçağa binmeden önce kan şekerinin düzene girmiş olması gerekiyor. Hastaların  kullandıkları şeker ilaçlarını, insulin enjektörlerini, şeker cihazlarını yanlarında taşımaları gerekiyor.

2. Kalp hastalığı olanlar: Yakın zaman önce kalp krizi geçirildiyse veya kronik bir kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, uçak yolculuğu sakıncalı olabiliyor. Kalp hastalarının uçakla yolculuk yapıp yapamayacakları doktor kontrolü ile belirleniyor.

Kalp hastalığı olanlar: Yakın zaman önce kalp krizi geçirildiyse veya kronik bir kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, uçak yolculuğu sakıncalı olabiliyor. Kalp hastalarının uçakla yolculuk yapıp yapamayacakları doktor kontrolü ile belirleniyor.

3. Astım hastaları: İleri derecede astım hastalığı olanlar uçak yolculuğunda sıkıntı yaşayabiliyor. Astım hastaları olanlar ve yolculuk sırasında sorun yaşayabileceğini düşünenler öncesinde mutlaka doktorla görüşerek gerekli önemleri alması gerekiyor.

 Astım hastaları:  İleri derecede astım hastalığı olanlar uçak yolculuğunda sıkıntı yaşayabiliyor. Astım hastaları olanlar ve yolculuk sırasında sorun yaşayabileceğini düşünenler öncesinde mutlaka doktorla görüşerek gerekli önemleri alması gerekiyor.

4. Kan rahatsızlığı olanlar: Kronik kansızlığı olanların uçağa binebilmesi için kandaki hemoglobin düzeyinin en az 7.5 gram olması gerekiyor. Ani olarak ortaya çıkan kansızlıklarda ise hemoglobin 10 gramın üzerinde olabildiğinde uçağa biniliyor.

Kan rahatsızlığı olanlar: Kronik kansızlığı olanların uçağa binebilmesi için kandaki hemoglobin düzeyinin en az 7.5 gram olması gerekiyor. Ani olarak ortaya çıkan kansızlıklarda ise hemoglobin 10 gramın üzerinde olabildiğinde uçağa biniliyor.

5. Akciğer rahatsızlığı olanlar: Kanında oksijen basıncı ideal değerlerden düşük olanlar veya KOAH hastalığı bulunanların da uçak yolculuğu yapmaları sakıncalı olabiliyor. Bu nedenle doktor kontrolünden sonra binmeleri faydalı oluyor.

Akciğer rahatsızlığı olanlar: Kanında oksijen basıncı ideal değerlerden düşük olanlar veya KOAH hastalığı bulunanların da uçak yolculuğu yapmaları sakıncalı olabiliyor. Bu nedenle doktor kontrolünden sonra binmeleri faydalı oluyor.

6. Gebeler: Gebelerin uçağa binmeden önce mutlaka kendilerini takip eden doktorlarına danışması gerekiyor. Havayolu şirketleri, genellikle 35. haftayı doldurmuş gebeleri uçağa almıyor. Doğumdan sonra da en az 1 hafta geçmeden uçağa binilmemesi gerekiyor.

Gebeler: Gebelerin uçağa binmeden önce mutlaka kendilerini takip eden doktorlarına danışması gerekiyor. Havayolu şirketleri, genellikle 35. haftayı doldurmuş gebeleri uçağa almıyor. Doğumdan sonra da en az 1 hafta geçmeden uçağa binilmemesi gerekiyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları