Reha Cengizlier Kimdir?
Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde Çocuk Alerji alanında hizmet veren Prof. Dr. Reha Cengizlier Kimdir?

Prof. Dr. Reha Cengizlier Kimdir?

Evli ve bir çocuk babası olan Prof. Dr. Reha Cengizlier, 2 Temmuz 1959 yılında Adana'da doğdu. 1983'te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Prof. Dr. Reha Cengizlier, 1990 yılında aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamladı. 1983-1985 yıllarında Korgan Merkez Sağlık Ocağı'nda zorunlu hizmetini yaptı. 

1993'te Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Pediatrik Allerji alanında yan dal uzmanlığını aldı. 1993'te Konya 200 Yataklı Hava Hastanesi'nde askeri görevini yapan Prof. Dr. Reha Cengizlier, 1994-2006 yılları arasında SSK Ankara Çocuk Hastalıkları Eğitim Hastanesi'nde kendi kurduğu Allerji Departmanı'nda çalıştı. 1997 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör unvanını aldı. 

2006 yılında bir süre Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan Prof. Dr. Reha Cengizlier, aynı yıl girdiği Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2014 yılına kadar çalıştı. 2015'te Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi'nde görev yapan Prof. Dr. Reha Cengizlier, 2017'den beri Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde Çocuk Alerji alanında hizmet vermektedir.


Üyelikler:

Türk Tabipler Birliği

Milli Pediatri Derneği

Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği

Türk Toraks Derneği

Türkiye Kanser Araştırma ve Savaş Derneği

European Academy of Allergy and Clinical Immunology

Çocuk Solunum Yolları ve Kistik Fibrozis Derneği

Avrupa Pediatrik Allerji Sertifikası

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları