Halil Ak kimdir?
Prof. Dr. Halil Ak kimdir? İşte Özel Bölge Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Halil Ak 'ın biyografisi..

Prof. Dr. Halil Ak, ilk ve orta öğrenimini Kadirli’de, lise öğrenimini Osmaniye Lisesi'nde tamamladı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve 1973 yılında mezun oldu.

1973 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1980 yılında nöroşirürji uzmanı oldu. 1980–2007 yılları arasında uzman, öğretim görevlisi, yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda bölüm başkanı olarak çalışmaktayken 1 Ocak 2015 tarihinde emekli oldu.

1983–1992 yılları arasında ek görevle Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’nda konsültan nöroşirürji uzmanı, 1992-2005 yılları arasında 1. İhtisas Kurulu Nöroşirürji Üyesi olarak çalıştı.1983 yılında 1 ay süre ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuarı’nda mikrocerrahi eğitimi aldı.

1984-1985 yıllarında Brüksel Üniversitesi Erasme Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde Prof. Dr. J. Brotchi’nin yanında klinik ve bilimsel faaliyetlere katılarak mikronöroşirürjikal müdahaleler, kafa tabanı cerrahisi ve sellar patolojiler için trans-sfenoidal cerrahi girişim yöntemi üzerine çalıştı.

1985 yılında Zürih Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği’nde bir ay süre ile Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil’in yanında mikrocerrahi kursuna ve ayrıca Yaşargil’in mikroşirürji ve Landolt’un endonasal trans-sfenoidal hipofiz ameliyatlarına katıldı.

Prof. Dr. Halil Ak şuanda Özel Bölge Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde hizmet veriyor. 

Mesleki üyelikler 

Türk Tabipler Birliği

Türk Nöroşirürji Derneği

Türk Nöropsikiyatri Derneği

Balkan Tıp Birliği (Union Medicale Balkanique)

Türk Patoloji Derneği

Bilimsel yayınlar

Uluslararası SCI Expended kapsamına giren dergilerde 14 bilimsel makalesi, Ulusal hakemli dergilerde 32 bilimsel makalesi, ulusal kongrelerde 30 bilimsel bildirisi, uluslararası kongrelerde 12 bilimsel bildirisi, 1 kitap ve 3 kitap bölümü, 5 tez danışmanlığı mevcuttur. Bağlantılı Sitelerimiz Hastanem Uygulaması (Android/Apple) Hastane TV 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları