Cem Demirel kimdir?
Prof. Dr. Cem Demirel kimdir? İşte Memorial Ataşehir Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi Başkanı - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak hizmet veren Prof. Dr. Cem Demirel'in biyografisi..

Prof. Dr. Cem Demirel 1968 yılında Konya'da doğdu. 1976-1985 yılları arasında Ted Ankara Kolejini, 1985-1991 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1991-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimi aldı. 

2002 yılında doçent, 2017 yılında profesör ünvanına sahip oldu. 2003- 2010 yıllarında Acıbadem Sağlık Grubu'nda IVF Departmanı Direktörü olarak, 2007-2010 yılları arasında Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde Yardımcı Üreme Yöntemleri Eğitim Merkezi Tıbbi Direktörü olarak, 2009-2010 tarihleri arasında Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi, Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 

Prof. Dr. Cem Demirel 2010 yılından bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi Başkanı - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak hizmet veriyor. 

Bilimsel Yayınları

Dr. Cem Demirel, in vitro fertilizasyon (tüp bebek) ve ilgili yardımcı üreme teknikleri konusundaki rutin çalışma ve araştırma faaliyetleri dışında, aynı zamanda aktif olarak fertilite arttırıcı / düzeltici laparoskopik ve histeroskopik işlemleri  gerçekleştiren bir cerrahtır (örnek olarak, laparoskopik fimbrioplasti, laparoskopik neosalpingostomi - tıkalı tüplerin açılması-, laparoskopik salpenjektomi, laparoskopik myomektomi – myomların çıkartılması- ve endometriozis cerrahisi, laparoskopik yumurtalık kistlerinin çıkartılması, histeroskopik adezyoliz – rahim içi yapışıklıkların açılması, histeroskopik septum rezeksiyonu, histeroskopik myomektomi – rahim içi myomların çıkartılması – ve poliplerin çıkartılması gibi). Dr. L. Cem Demirel’in  kendi alanında faaliyet gösteren uluslararası dergilerde yayımlanmış 50’nin üzerinde araştırma makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde verdiği çok sayıda dersi, ve sunmuş olduğu bildirisi bulunmaktadır. Dr. Demirel kendi alanında dünyada yayın yapan en önemli beş derginin makale değerlendirme kurulunda yer almaktadır.

Katıldığı Mesleki Eğitimler, Kurslar ve Konferanslar

ABD’de hekimlik yapabilme sertifikası (ECFMG – USMLE), 1991

Ankara Üniversitesi, ICSI (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu) programının kurulması, 1998

Lübeck Üniversitesi IVF Departmanı, Araştırma Öğrencisi, 1998 – 1999, Almanya

Mesleki Ödül, Derece ve Deneyimler

Uluslararası dergilerde yayımlanmış 50’nin üzerinde makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde vermiş olduğu çok sayıda dersi ve sunmuş olduğu bildirileri bulunmaktadır.

Türk – Alman Jinekoloji Derneği Hizmet Ödülü, 2007

Prof. Dr. Leyla Zileli ödülü, Hacettepe Üniversitesi, 1990

Üniversite yerleştirme sınavı Türkiye 36.lığı

TÜBİTAK bursu, 1998 – 1999

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 3.lüğü ile mezuniyet

TED Ankara Kolejli; dönem ikinciliği ile mezuniyet, 1985

Mesleki Üyelikleri

Amerikan Üreme Tıbbi Derneği (ASRM)

Türk Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Derneği (TSRM)

Türk Jinekoloji Derneği

Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyoloji Derneği (ESHRE)

Uluslararası Preimplantasyon Genetik Tanı Derneği

Jinekolojik Endoskopi Derneği

Türk – Alman Jinekoloji Derneği

Fertility and Sterility, Archieves of Obstetrics and Gynecology, Gynecological Endocrinology, European Journal of Obstetrics and Gynecological Investigation, The American Journal of Obstetrics and Gynecology Dergileri (değerlendirme kurulu üyelikleri)

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları