Canan Karatay Efendigil Kimdir?
İstanbul Bilim Üniversitesi'nde Kardiyoloji ve İç Hastalıkları alanlarında öğretim üyesi olan ve Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde Kardiyoloji alanında hizmet veren Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil Kimdir?

Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil Kimdir?

Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil, 1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1967'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Prof. Dr. Karatay, 1972'de İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde İç Hastalıkları alanında ihtisasını tamamladı.

İngiliz hükümetinden verilen burs ile Liverpool Regional Cardiac Center'da Kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başlayan Prof. Dr. Karatay, 1974-1976 yıllarında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği Başasistanı olarak görev yaptı. Türkiye'ye Vena Subklavya Ponksiyon ve Femoral Arter yöntemiyle Judgkin Tekniği'ni ilk kez uygulayarak, bu teknikleri Türkiye'ye yerleştirmiş oldu. 

1979 yılında Doçent unvanını alan Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil, 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science'da çalışmalarda bulundu. 

Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil, 1995-1997 yıllarında Gaziantep ve İstanbul'daki çok sayıda özel hastanede Koroner Anjiyografi Laboratuvarları ve Koroner Yoğun Bakım ünitelerini kurdu. 2006-2010 yılları arasında İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Karatay, halen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Anabilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. Canan Karatay Efendigil, Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nde Kardiyoloji alanında hizmet vermektedir.


Kitap ve Bölüm Yazarlığı

1) Karatay CE. Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si: Karatay Diyeti. Hayykitap. İstanbul, Nisan 2011.

2)Karatay CE. Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık.  Şişimanlığa Elveda, Mutluluğa Merhaba. Hayykitap. İstanbul, Kasım  2011.

3)Karatay CE. ve et al. Kansere Çözüm Var ! Nelerden uzak durmalı, ne yemeli, nasıl yaşamalı?  Şeker, Neden Tatlı Tatlı Zehirler?  203-223, hayykitap. İstanbul, Kasım 2011.


Aldığı Ödüller ve Sertifikalar

1)İngiliz Hükümeti Bursu ile Liverpool Regional Cardiac Centre’de Kardioloji Eğitimi. (1972-1974)

2) Akbank Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon. (1978)

3) Romanya Tıp Doktorları Fotoğraf Yarışmasında III’lük ödülü. (1980)

4) İFSAK Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon (1986)

5) Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından düzenlenmiş olan Türk Kadın Sanatkarları Sergisine Fotoğrafcı olarak Davetli Katılımcı (1987)


Üyelikler:

Türk Tabibler Birliği.

Türk Kardioloji Derneği.

Fellow of the Scientific Council of International Colege of Angiolog (FICA).

Avrupa Tıp Eğitimi Derneği Üyesi (Association for Medical Education in Europe-AMEE

Uluslararası Tıp Eğitimi Derneği Üyesi(An International Association Medical Education)

Uluslararası Kadın Rektörler Komitesi Üyesi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları