Prof. Dr. Aslan Güzel Kimdir?
1965 yılında Mardin'de doğan Prof. Dr. Aslan Güzel, ilkokulu Mardin Yatılı Bölge Okulu'nda, liseyi Ankara Yenişehir ve Keçiören Sağlık Meslek Liselerinde okudu. 1995 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Güzel, 2001 yılında SSK Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman olarak görevde bulundu. 2002'de ABD'de bulunnan Arkansas Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniği'nde, 2005'te TÜBİTAK ve DGF bursu ile bir yıl Almanya'da bulunan Freiburg Üniversitesi, Stereotaktik ve Fonksiyonel Nöroşirürji Kliniği'nde klinik gözlemci ve araştırmacı olarak çalışmalar yaptı. Prof. Dr. Aslan Güzel, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Doçent, 2014 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Gaziantep Medical Park Hastanesi'nde Profesör unvanına sahip oldu. Prof. Dr. Aslan Güzel, 2014 yılından beri Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde hizmet vermektedir.
Uzmanlık Alanları: Nöroşirurji, Beyin tümörleri cerrahisi, Omurilik tümörü cerrahisi, Beyin kanamaları, Beyin omurilik gelişimsel anomalileri, Hidrosefali, Omurilik malformasyonları, Bel fıtığı, Boyun fıtığı, Nöroendoskopik cerrahi, Kafa travması, Omurga travması, Spinal cerrahi, Beyin travma cerrahisi
Tıpta Uzmanlık Tezi Başlığı: Beynin bazal arterlerine bası yapan supratentoriyal kitlelerde transkraniyal Doppler ultrasonografi bulguları, 2001, Ankara
Projelerde Yaptığı Görevler-Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
- “Sıçanlarda İntratekal İnflamasyon Sonrası Leptomeninkslerin Histopatolojik İncelenmesi”, Ar. Gör. Dr. Gökhan Aktaş, Diyarbakır, 2005.
- “Sıçanlarda beyin ve medulla spinaliste meninkslerin histolojik incelenmesi, spinal ve serebral enfeksiyon oluşturma modelleri”, Dicle Üniversitesi Araştırma Projesi, DÜAKP Proje No: 05-TF-16, Proje yürütücüsü (Proje tamamlandı)
- “Beyinde derin yerleşimli lezyonlar (abse, tümör, hematom, atipik kist)’ın tanı ve tedavisinde stereotaktik cerrahinin açık cerrahi yöntemiyle yatış süresi, tanı doğruluğu, maliyet, morbidite ve mortalite yönünden karşılaştırılması”, Dicle Üniversitesi Araştırma Projesi, DÜAKP Proje No: 03-TF-O1, Proje yürütücüsü (Proje tamamlandı).
- “Transsfenoidal cerrahide nöroendoskop, transsellar Doppler ve intraoperatif ultrasonografinin birlikte kullanılması”, DÜAKP Proje No: 06-TF-05, Projede araştırmacı, 2006.