1. Çiğ veya az pişmiş olan yumurta, et ve deniz mahsülleri tüketilmemelidir. Herhangi bir besin zehirlenmesine yol açmamak için, tüm hayvansal besinlerin iyice pişirip öyle yenilmesi gerekir.
2. Fazla tuz tüketimi normal insanlarda bile sağlıksız bir durum yaratırken, hamilelerin yüksek tansiyon riskini arttırmamak için aşırı tuzlu yiyecekleri tüketmemesi gerekir. Tuzdaki yüksek sodyum oranı hamileliği ve doğumu riske atabilmektedir.
3. Aşırı yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan uzak durulması gerekir. Trans yağ içeren yiyeceklerin kolesterol düzeyini yükseltme etkisi vardır.
4. Sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş gıdalardan, mikrop tehlikesine karşı uzak durulması gerekir. İşlenmiş gıdalarda sodyumun yüksek olması ayrıca şişkinliğe neden olmaktadır.
5. Fast food, çikolata, cips, gofret, bisküvi gibi hazır gıdalardan uzak durulmalıdır. Kimyasal maddeli ve sağlıksız olan yiyecekleri anne karnında bebekte tüketmektedir.
6. Hamilelik döneminde aşırı A vitamini alımı tehlikeli olacağı için, ciğer normalin üstünde tüketilmemelidir. İyi pişmiş ciğer ölçülü olarak yenilebilir ancak A vitamini vitamini fazla olduğunda doğumsal kusurlar meydana gelebilir.
7. Kafeinli ve asitli içecekler tüketilmemelidir. Mümkünse kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır ancak günde bir fincan kahve içilebilir. Kutu meşrubatlar ve asitli içecekler yerine, taze sıkılmış portakal suyu tercih edilebilir.
8. Sebze ve meyve tüketiminin önemli olduğu hamilelik döneminde, dikkat edilmesi gereken şey sebzelerin ve meyvelerin çok iyi yıkanmış olmasıdır. Sebzelerin mikroorganizmalardan kurtulması için elma sirkesi ile yıkanması tavsiye edilir.
9. Bitki çaylarının bazı etkilerinden dolayı hamilelikte uzak durulması gereklidir. Bitki çaylarının bazılarının fazla tüketilmesi sonucu doğum sancılarının başlamasına etki ettiği düşünülmektedir. Hamilelik döneminde bitki çaylarını tüketmemek gerekir.
10. Zararlı bakterilerden arındırılmış pastörize sütler ve pastörize sütten yapılmış yoğurtlar, peynirler tüketilmelidir. Çiğ süt ve çiğ sütten uzak durulmalıdır.
11. Karbonhidrat değeri yüksek hamurişi gıdalardan, unlu mamüllerden uzak durulmalıdır. Şeker ve yapay tatlandırıcılı besinler tercih edilmemelidir.
12. Cıva miktarı yüksek olan deniz mahsülleri tüketilmemelidir. Bebeğin sinir sistemini olumsuz etkilememesi açısından, uskumru, kiremit balığı gibi cıva miktarı yüksek balıklardan uzak durulmalıdır.