1. Tuz alımını azatmak: Yemek pişirirken atılan tuzun dışında yemeklere tuz atılmaması gerekiyor. Vücuttaki fazla tuz, dokulara suyu çekiyor ve ödemi arttırıyor.
2. Karbonhidrat tüketimini azaltmak: Makarna, bisküvi, pilav, hamur işleri,şeker gibi karbonhidratlardan uzak durmak gerekiyor.Şeker vücutta suyu tutuyor. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem riski de azalıyor.
3. Uykuyu yeterince almak: Ortalama 7-8 saat uyumaya özen göstermek gerekiyor. Az uyumak da ödem sorununu ortaya çıkıyor.
4. Günlük yeterli su tüketimi: Günde 6-8 bardak su içmeyi unutmamak gerekiyor. Su içince ödemin artacağı yanlış bir düşünce olup, aksine ödemi azaltıyor
5. İşlenmemiş gıdalar tüketmek: Donduruluş konserve, hazır çorba, turşu gibi hazır yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Sodyum açısından yüksek besinler olduğu için ödemi arttırıyor.
6. Bitki çayları içmek: Maydonoz, rezene, papatya, ekinezya, zencefil çayları ödem atmaya yardımcı olduğu için gün içinde tüketmek faydalı oluyor.
7. Bol sebze ve meyve tüketmek:Kuşkonmaz, üzüm, yapraklı yeşillik,ananas, soğan, pırasa,yaban mersini, ahududu, kiraz, domates tuz bakımından düşük meyve ve sebzeler oldukları için ödem riskini düşürüyor.
8. Düzenli olarak egzersiz yapmak: Her gün düzenli olarakegzersiz yapmak kan dolaşımını hızlandırdığı için ödem oluşması engelliyor. Çok oturmaktan ve hareketsizlikten kaçınmak gerekiyor.