1. Su içmek: Birçok hastalığın çaresi olan su içmek hidrasyon sağlıyor, su sayesinde yenilen gıdalar sindiriliyor, bağırsaklar iyi çalışıyor ve tokluk hissi vererek gereksiz kilo alımını önlüyor
2. Hareket etmek: Haftada 3 ya da 5 kez 30-60 dakikalık tempolu yürüyüşlerle yada yüzerek karın bölgesinde birikmiş olan yağlar yakılmaya başlıyor. Özellikle kahvaltıdan önce mide boşken spor yapımı öneriliyor.
3. Alkolü azaltmak: Fazla miktarda alkollü içki içmek ( özellikle bira) karın bölgesinde yağlanmayı arttırıyor. Araştırmalar, alkolün doygunluk hissini düzenleyen hormonlara etki ettiğini ve açlık hissettirdiğini gösteriyor.
4. Stresi azaltmak: Stres kilo almakta, özellikle göbek yağlarında etkili bir faktör oluyor.Stres olunduğunda, metabolizma bundan kötü etkileniyor ve işlemesi yavaşlıyor. Nefes egzersizleri, yoga stresi azaltıyor.
5. Yemekleri yavaş yemek ve çok çiğnemek: Beyne doymaya dair sinyal yiyecekleri yedikten 20 dakika sonra gidiyor. Yavaş yemek, yiyeceklerin iyi sindirilmesini sağlıyor, bağırsakların düzenli çalışmasıyla, kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
6. Limonlu maydanozlu su içmek: Limonla tüketilecek günlük bir bardak maydanoz suyu da göbek yağlarını yakmaya yardımcı oluyor. Maydanozun söktürücü bir etkisi bulunuyor ve böbrek ve idrar yolları için ilaç değerinde olduğu söyleniyor.
7. Gazdan kurtulmak: Şiş bir karının sebeplerinden biri de bağırsaklarda biriken gazlar oluyor. Eğer gaza yatkın bir bünyeye sahipseniz size şişiren gıdalardan uzak durmalı, rezene ve anason iyi ve kimyon tüketmelisiniz.
8. Şekeri hayatınızdan çıkarmak: Şekerli yenilen tüm yiyecekler yağ olarak geri dönüyor. Reçel, çikolata, bisküvi, kremalı kahveler, hamurlu ve sütlü tatlılar, gazlı içecekler, şekerli meyve sularından ve tüm şeker içeren besinlerden uzak durmak gerekiyor.
9. Yeşil çay içmek: Yeşil çay içeriğindeki kateşin ile yağ yakımını hızlandırıyor, günde iki fincan tüketmek faydalı oluyor.
10. Öğün atlamamak: Kahvaltı yapmamak, göbekte yağ birikmesine neden oluyor. Saatlerce aç kalındığında beden uyku moduna geçiyor. Bu durum metabolizmayı enerji az harcamak konusunda uyarıyor ve az kalori yakmaya başlıyor.
11. Tuzu azaltmak: Tuzun aşırı tüketimi vücudun su tutmasını sağlıyor. Bu karnın şişirilmiş görünmesine neden oluyor. Yemeklere tuz eklemek gerekmiyor, çünkü günlük besinlerde lazım olan, yeterli tuzu alınabiliyor.
12. Organik sebze ve meyve tüketmek:Yağsız bir karın için kepekli tahıllar, esmer pirinç, organik sebze ve meyveler, yağsız süt gibi besinlerle beslenmek, pizza, hambuger, hamur işleri, yağlı etler, şeker oranı yüksek gıdalardan uzak durmak gerekiyor.
13. Süt ürünleri tüketmek: Özellikle her gün düzenli yoğurt tüketimi içeriğindeki konjuge linoleik asit (CLA) sebebiyle karın yağlarını eritmede önemli rol oynuyor.