1. Protein Zengini Besinler Tüketin
Et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi hayvansal besinlerden alınabilecek olan protein, hastalıklara karşı vücudu dirençli tutar. İyi bir bağışıklık sistemi için gerekli protein alınması çok önemlidir.
2. Su İçmeyi İhmal Etmeyin
Vücut sağlığı için günde 2 litre su içmek gereklidir. Bol su içmek gerekli kandaki oksijenin hücrelere taşınması, besinlerin hücreler tarafından emilimi açısından önemlidir. Bağışıklık sistemi fonksiyonlarını dengelemektedir.
3. Gereksiz Antibiyotik Kullanımı Tehlike Yaratır
Vücutta görülen bakteriyel enfeksiyonlara karşı kullanılan antibiyotikler, yalnızca hekimler tarafından verildiğinde kullanılmalıdır. Gereksiz, akla geldikçe antibiyotik kullanımı, bir süre sonra vücudun antibiyotik direncini artıracağından, bakterilere karşı savaşamaz hale gelir.
4. Zararlı Alışkanlıkları Bırakın
Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Hızlı tüketim gıdaları, hazır gıdalar, kafeinli, şekerli meşrubatlar bağışıklık sistemini olumsuz etkiler Sağlıksız besinler yerine taze sebze, meyveler ve doğal yapılmış içecekler tercih edilmelidir.
5. Çinko ve C Vitamini Vücut Direncini Arttırır
Özellikle C vitamini açısından zengin besinler vücut direncini arttırmaktadır. Antioksidan özelliği olan kereviz, pırasa gibi sebzeler tüketilmelidir. Çinko eksikliği olduğunda bağışık sistemi gücü zayıflar. Midye, susam, fındık, fıstık, balık gibi gıdalarda bulunur. Taze sebze ve meyve tüketimine önem verilmelidir.
6. Grip Aşısı
Özellikle kronik hastaların ve çocukların grip aşısı yaptırılmalıdır. Grip aşısı olan kişilerin vücudu savumaya hazır olduğu için, virüsleri hemen yok edebilmektedir. Kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemektedir.
7. Düzenli Uyku Şart
Yetersiz uyku, gün içerisinde vücudu zayıf bırakacağından, hastalıklara karşı dirençsiz olunur. Vücudun bir metabolizma saati olduğundan, düzensiz uykuda sağlıklı bir uyku yerine geçmez. Vücudun savunmasını zayıflatır.