1. İştahsızlık
2. Depresyon ya da moral bozukluğu: Magnezyum eksikliğinin seviyelerine göre insanın morali de o düzeyde etkileniyor.
3. Eklem ağrıları
Kasların kasıldıktan sonra gevşeyip eski haline dönmesi magnezyum ile oluyor. Bu yüzden eksikliğinde eklem ağrıları yaşanabiliyor.
4. Astım
Tıp dergileri tarafından yayımlanan makalelerde de vücuda giren magnezyum arttığında astım belirtilerinin azaltığı kaydediliyor.
5. Kronik yorgunluk: Magnezyum düşüklüğü halsizlik, sürekli uyku hali, bitkinlik gibi belirtilere neden olabiliyor.
6. Kabızlık: Bağırsakların düzgün olarak işlevini yerine getirebilmesiiçin magnezyuma ihtiyacı bulunuyor.Bu nedenle magnezyum eksikliği kabızlığa sebebiyet veriyor. Magnezyum dışkıyı yumuşattığından dolayı eksiklik olursa kabız kaçınılmaz oluyor.
7. Sinir ve gergin olma hali: Magnezyum, sinirlerin uyarılma eşiğini düşürdüğü için eksikliğinde gergin olma hali, aşırı tepki verme ve sinirlilik görülebiliyor.
8. Saç dökülmesi
9. Huzursuz bacak sendromu
10. Hafıza zayıflığı
Magnezyum beyin hücrelerinde kalsiyum oluşumlarının engellenmesinde de önem taşıyor. Kalsiyum bunama hastalarının beyin hücrelerinde çok karşılaşılan bir olgu oluyor.
11. Baş ağrısı
12. Kas krampları
Genellikle gece yaşanan ve tekrarlayan kramplar magnezyum eksikliğini gösteriyor.
13. Kalp ritim bozuklukları: Kalp, Kalp kası ve kalbi yönetensinirlerle birlikte düzgün çalışması gerekn bir mekanizma olduğu için magnezyum eksikliği bu mekanizmayı bozabiliyor.
14. Tansiyonun yükselmesi: Magnezyum, doğal bir kalsiyum kanal blokeri olduğu için tansiyonu dengelemeye yarıyor. Eksikliğinde tansiyon çıkabiliyor.
15. Uyku sorunları
Genellikle gece yaşanan ve tekrarlayan kramplar magnezyum eksikliğini gösteriyor.