1. Sigara ve alkolden uzak durmak: Bütün kanser türlerini tetikleyen sigara ve alkol meme kanserinde de etkili oluyor. Meme kanseri riskini arttırmamak için alkol ve sigarayı mümkünse bırakmak yada azaltmak gerekiyor.
2. Radyasyondan uzak durmak: Bilgisayarlı tomografiler, Cep telefonları, televizyonlar, laptoplar, florasan lambalar, yüksek enerjili ısıtıcılar gibi radyasyon yayan cihazlardan uzak durmak ya da ölçülü kullanmak gerekiyor.
3. Sağlıklı beslenmek: Meme kanseri riski özellikle hayvansal yağ oranı düşük gıdalar, tam tahıllar ve meyve sebze açısından zengin gıdaları tüketerek azaltılabiliyor.
4. 30 yaşından önce anne olmak: Uzmanlara göre gebeliğin meme kanserine karşı koruyucu etkisi bulunduğu için 30 yaşından önce anne olunması öneriliyor.
5. Aşırı kilolardan kurtulup, ideal kiloyu korumak: Obezite ve menopoz sonrası kilo alma meme kanseri için ciddi bir risk faktörü oluşturuyor. Bu nedenle her zaman ideal kiloyu korumak gerekiyor.
6. Horman ilaçlarını azaltmak: Çok uzun süre hormon tedavisi için kullanılan ilaçlar meme kanseri riskini arttırıyor. Bu nedenle doktora danışarak ilaçlar azaltılması yararlı oluyor.
7. Düzenli olarak egzersiz yapmak: Her gün en az yarım saat yürüyüş yapmak kanser riskini azaltıyor.
8. Mamografiyi düzenli olarak çektirmek: Düzenli tarama meme kanseri oluşumunu her zaman önleyemez ancak meme kanserini erken tanımayı sağlıyor. O yüzden belirli aralıklarla mutlaka mamografi çektirilmesi gerekiyor.