6 maddede kalp pili takanların dikkat etmesi gereken hususlar!

6 maddede kalp pili takanların dikkat etmesi gereken hususlar!

Kalp yetersizliğinin tedavisinde kullanılan kalp pilleri hastayı rahatlatıyor ve konfor sağlıyor. Ancak pilleri kullanırken hastaların dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte 6 maddede kalp pili takanların dikkat etmesi gereken hususlar...

1. Elektromanyetik detektörlerinden uzak durmak: Hastaların havaalanlarında , AVM'lerde ,yüksek güvenlikli yerlerde , adliyelerde tanıtım kartlarını gösterip, elle aranması gerekiyor.

2. Cep telefonuyla olabildikçe pile uzak yerde konuşmak: Kalp pili olan hastalar cep telefonlarının kalp pilinin bulunduğu yerin karşı tarafındaki kulağa tutularak kullanılması gerekiyor.

3. Güçlü elektriksel alanlardan uzak durmak: Kalp pili olan hastaların yüksek gerilim hatlarından, telsiz bilgisayar ekipmanlarından uzaktan kumandalı oyuncaklardan uzak durmaları gerekiyor.

4. Magnetik rezonans görüntüleme testinden uzak durmak: Radyo ve magnetik dalgalar kalp pili fonksiyonlarını etkiliyor. Bu nedenle hastaların bu testleri yapan cihazlardan uzak durması gerekiyor.

5. Elektrikli testere, kaynak makinesi kullanmamak: Pacemaker takılmış hastaların elektrikli testere ve kaynak makinası kullanmamaları gerekiyor.

6. Kalp pillerinin ömürleri ve tekrar değiştirilmelerini sağlamak