1. Su Tüketmeyi Unutmayın
Günde yaklaşık iki litre su içmek her dönem için gereklidir. Ancak yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte vücutta sıvı kaybı artmaktadır. Bu yüzden yaklaşık 10 bardak su içilmelidir.
2. Gün Ortasında Dışarı Çıkmayın
Güneşin dik geldiği saatlerde, dışarı çıkmak yerine serin ortamlar tercih edilmelidir. Vücutta aşırı terlemeyle birlikte elektrolit kaybı yaşanır. Güneşin tepede olduğu zamanlar tehlikeli olabilir.
3. Sporu İhmal Etmeyin
Yaz sporları arasında tehlike riski yaratabilecek sporlardan uzak durmak gerekir. Hamileler için en güzel yaz sporu yüzmedir. Havuzların hijyenik olmama ihtimalinden ötürü, denizi tercih etmek risksizdir. Akşam yürüyüşleri ihmal edilmemelidir. Düzenli spor gebelik şekeri ve aşırı kilo alamını önler.
4. Uzun Süreli Yolculuklarda Önleminizi Alın
Yaz tatiline çıkacak anne adayları uzun süreli seyahatlerde önlemlerini almalıdır. Araba ya da uçakla yapılacak yolculuklarda, hareketsizliğe bağlı olarak gebelerde pıhtılaşma riski yüksektir. Varis çorabı yolculuk esnasında kullanılması faydalıdır. Farklı coğrafyalara yapılacak seyahatlerde, bölgeye özgü hastalık riski için hekimle görüşülüp, aşı önlemleri alınmalıdır.
5. D Vitamini Fırsatını Değerlendirin
D vitamininin alınabileceği en doğal kaynak güneştir. Güneş ışınlarının dik gelmediği saatlerde, vücudunuzu ve yüzünüzü yaklaşık yarım saat güneşlendirmek faydalıdır. D vitamini eksikliğinde gebelik şekeri, enfeksiyonal hastalıklar, tansiyon gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.
6. Yaz Meyvelerini Tüketin
Düşük şekerli ve sıvısı yüksek yaz meyvelerini aşırıya kaçmadıkça tüketmek yararlıdır. Karpuz, yeşil elma, ananas, kavun gibi meyveler iyi gelir ancak fazla yenildiğinde şekeri yükseltebilir. Badem, ceviz, fındık, meyveli yoğurt gibi besinler ara öğün olarak yenilebilir.