Mehmet Sönmez kimdir?

Mehmet Sönmez kimdir?

Prof. Dr. H.Mehmet Sönmez kimdir? İşte Central Hospital Kozyatağı'nda Gastroenteroloji bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Mehmet Sönmez'in özgeçmişi..

Prof. Dr. H. Mehmet Sönmez 1955 yılında Turhal'da doğdu.Bursa Eğitim Enstitüsü'nde,  Hacettepe Üniversitesi Sivas Tıp Fakültesi'nde ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim gördü. 

Pratisyen Hekim olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Tıp Fak.İç hastalıkları ihtisası ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji yandal ihtisası yaptı.

İstanbul Haseki Eğit. Araş. Hastanesinde, Haydarpaşa Numune Hast.Gastroenteroloji bölümünde görev aldı. Şişli Etfal Eğit.ve Araş.Hast.Klinik Şefliği,Haydarpaşa Numune Hast. 2.Dahiliye Klinik Şef vekili ve Başhekim mv., Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi

Ümraniye Eğitim ve Araşt.Hastanesi Gastroenteroloji Klinik Şefliği yaptı. Kırklareli Üniversitesi ve Ümraniye Eğitim ve Araşt.Hastanesinde çalıştı. Prof. Dr. H. Mehmet Sönmez şuanda Central Hospital Kozyatağı'nda Gastroenteroloji bölümünde hizmet veriyor. 

Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

ESGE (Avrupa Gastrointestinal Endoskopi Derneği)

Gastrointestinal Sistem Endoskopi Derneği Başkanı (2013-2015)

Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD)

Türk Gastroenteroloji Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD)

Endoskopi Derneği

İnflamatuvar Barsak Hastalıkları Derneği

Avrasya Gastroenteroloji Derneği

Hepatobiliopankreotoloji Derneği (Hebipa)